Всички кампании

Модерната Читалня


СНЦ „Пътуващите книги“ е организация, чиято мисия е да обогатява културния живот в града ни, да възпитава на любов към книгите и изкуството, както и подпомага, подкрепя и развива творческите таланти.

В Стара Загора културният живот е широко застъпен, но липсва на място и организация, която да събира хората с еднакви интереси в тази област. Да възпитава и поощрява младите да развиват своите таланти. Ние сме известни като „града на поетите и липите“, но хората, които обичат да четат и пишат, рядко имат къде да се съберат и да говорят за книги. Ние вече сме една малка общност, която иска да се разрастне и да достигне до още повече книгомани и любители на писаното слово. Има много младежи, които имат таланта да пишат, но рядко успяват да го развият, поради липса на подкрепа и насоки.

Искаме да се превърнем своеобразна платформа, която среща и обединява креативни личности в тяхното развитие и реализирането на техните творчески идеи, като им предоставяме своите образователни и информационни ресурси, източници и материална база. Желанието ни е да се насочим към следващото поколение – ученици, студенти, работещи, както и всички, които се интересуват от литература, изкуство и модерна гражданска култура. Искаме да срещаме различини поколения творци и да запалим онези, които мечтаят да бъдат такива, да развиваме традиционната и он-лайн библиотеки. Да подкрепяме младите таланти в техния творчески път.

За това първата стъпка, която искаме да направим, е изработка на сайт/форум, в който ще могат да се объждат онлайн книги, събития и изобщо културният живот в града. Ще се публикуват материали на млади таланти– поезия, разкази, повести, есета и т.н. Ще бъде направена картотека на наличната литература, с цел по-лесно откриване на желаната книга.  Ще разполагаме и с книги в електронен вариант, които ще могат да се четат онлайн, но няма да могат да се свалят. В сайта ще бъдат публикувани всички значими събития в града ни, свързани с литературата, изкуството и културата.
Основна снимка
Олга Клисурова
Дарения
 250  лв.

Целева сума
 1,000  лв.
Край на кампанията
30.09.2015
Дарители
4

Категория на кампанията : Култура / изкуство

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: СНЦ "Пътуващите книги на Стара Загора"

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Олга Клисурова  20  лв.
Генчо Рачев  10  лв.
Елица Баракова  200  лв.
Анонимен дарител  20  лв.

QR Code на кампанията

Модерната Читалня - Платформата
Платформата.бг © 2020. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!