Всички кампании

Модерната Читалня


СНЦ „Пътуващите книги“ е организация, чиято мисия е да обогатява културния живот в града ни, да възпитава на любов към книгите и изкуството, както и подпомага, подкрепя и развива творческите таланти.

В Стара Загора културният живот е широко застъпен, но липсва на място и организация, която да събира хората с еднакви интереси в тази област. Да възпитава и поощрява младите да развиват своите таланти. Ние сме известни като „града на поетите и липите“, но хората, които обичат да четат и пишат, рядко имат къде да се съберат и да говорят за книги. Ние вече сме една малка общност, която иска да се разрастне и да достигне до още повече книгомани и любители на писаното слово. Има много младежи, които имат таланта да пишат, но рядко успяват да го развият, поради липса на подкрепа и насоки.

Искаме да се превърнем своеобразна платформа, която среща и обединява креативни личности в тяхното развитие и реализирането на техните творчески идеи, като им предоставяме своите образователни и информационни ресурси, източници и материална база. Желанието ни е да се насочим към следващото поколение – ученици, студенти, работещи, както и всички, които се интересуват от литература, изкуство и модерна гражданска култура. Искаме да срещаме различини поколения творци и да запалим онези, които мечтаят да бъдат такива, да развиваме традиционната и он-лайн библиотеки. Да подкрепяме младите таланти в техния творчески път.

За това първата стъпка, която искаме да направим, е изработка на сайт/форум, в който ще могат да се объждат онлайн книги, събития и изобщо културният живот в града. Ще се публикуват материали на млади таланти– поезия, разкази, повести, есета и т.н. Ще бъде направена картотека на наличната литература, с цел по-лесно откриване на желаната книга.  Ще разполагаме и с книги в електронен вариант, които ще могат да се четат онлайн, но няма да могат да се свалят. В сайта ще бъдат публикувани всички значими събития в града ни, свързани с литературата, изкуството и културата.
Новини и коментари

Основна снимка
Олга Клисурова
Дарения
 250  лв.

Целева сума
 1,000  лв.
Край на кампанията
30.09.2015
Дарители
4

Категория на кампанията : Култура / изкуство

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: СНЦ "Пътуващите книги на Стара Загора"

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Олга Клисурова  20  лв.
Генчо Рачев  10  лв.
Елица Баракова  200  лв.
Анонимен дарител  20  лв.

Инициатор

Основна снимка
Олга Клисурова

QR Code на кампанията

Модерната Читалня - Платформата
Платформата.бг © 2021. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта