Всички кампании

Филмовата лента


София е град с над 1 200 000 жители, посещаван ежегодно от хиляди туристи. Тя съчетава древната история с модерния облик на една европейска столица. Но в нея има места, които животът сякаш подминава – като подлезите. Голяма част от тях са потискащи със своите монофункционалност, неподдържаност и липса на сигурност.

Младежката инициатива „ПОдЛЕЗНО“ е създадена, за да експериментира в градската среда, като предложи една нова интерпретация на подземните публични пространства, а именно – насищане на тези нетрадиционни обекти с културно съдържание. Светлина, жива музика, художествено оформление, интерактивност, танци, събития ще превърнат подлезите в уютни, оживени, безопасни и предпочитани мултифункционални пространства за онези, които живеят, работят и отглеждат децата си в града или просто го посещават. Споделяйки културата, споделяме и желанието си за промяна, инициирана от гражданите, за ползване от гражданите.

Нашите цели: насърчаване използването на подлезите; безопасността им; промяна на предразсъдъците и възприятието на населението по отношение на тези пространства; включване на населението в цялостния процес на промяната.

След успешното обновяване на 3 софийски подлеза - на бул. "Цариградско шосе", улиците "Загоре" и "Александър Жендов", както и бул ."Ботевградско шосе" и ул. "Александър Екзарх", инициативата подготвя проект за четвърти подлез, чието местоположение ще стане известно след преговорите с общинските власти. 

Това е резюмето на новата ни идея: Киното - вечна и неостаряваща тема за всички възрасти. Редицата от ниши в някои от подлезите поразително напомня на филмова лента, като идеята е във всяка от тях да има култов кадър от известно произведение на световното кино. Две лампички ще придават ефекта на филмов прожектор, а всеки кадър ще има QR-код с името и малко информация за филма, за да може човек да се пробва да го разпознае, преди да прочете за него.

Три лесни стъпки за сканиране на QR-кодовете:

1) Изтегляте приложението OnVert Viewer;

2) Стартирате приложението и насочвате устройството към QR-кода;

3) Насочвате устройството към картинката.

Ние от екипа сме млади и мотивирани и много ще се радваме да ни изпращате идеи, да се записвате като доброволци и да ни помагате да правим средата, в която живеем по-уютна, по-цивилизована и по-човешка! Всички новини покрай инициаитивата и развитието на екипа може да следите на www.podlezno.com , както и на www.facebook.com/podlezno и може да ни пишете на podlezno@gmail.com.

Ще се радваме да работим заедно и да ни подкрепите с дарения, за да реализираме идеята си!

Новини и коментари

Основна снимка
Ивайло Неделчев
Дарения
 755  лв.

Целева сума
 500  лв.
Край на кампанията
21.07.2016
Дарители
13

Категория на кампанията : Култура / изкуство

Правен статут: Неформална група

Даренията ще получи: ПОдЛЕЗНО

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Людмила Цонкова  200  лв.
Анонимен дарител  20  лв.
Анонимен дарител  15  лв.
Милен Добрев  60  лв.
Анонимен дарител  100  лв.

Дар за дарители


Дарете 20 лв. и ще получите:
Статуетка "Оскар" от дървени клечки - 12
см

Общо 10 дара са осигурени.
 

Дарете 50 лв. и ще получите:
Статуетка "Оскар" от дървени клечки - 18
см

Общо 10 дара са осигурени.
 

Дарете 100 лв. и ще получите:
Статуетка "Оскар" от дървени клечки - 24
см

Общо 5 дара са осигурени.
 

Инициатор

Основна снимка
Ивайло Неделчев

QR Code на кампанията

Филмовата лента - Платформата
Платформата.бг © 2021. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта