Всички кампании

Дай кариерен старт на ученици от малки населени места


Учениците от малките населени места в общините Ябланица и Луковит нямат достъп до възможности и положителни примери за подражание, които да им покажат, че с образование могат да постигнат високи успехи, независимо откъде са започнали.

Затова “Училищни чудеса” създаде програма “Старт в кариерата”, която ще се реализира за първа година в двете общини. Инициативата е насочена към ученици в 11-12 клас, които са преминали през лидерската програма на "Училищни чудеса". Децата, които участват в нея, ще имат възможност да се включат в:

  • ценни сесии по кариерно ориентиране, които да ги насочат към професиите/работата, която е най-подходяща за тях;
  • интензивни уроци по Български език и литература и Английски език, за да придобият още увереност и самочувствие, когато общуват;
  • индивидуален ментор, който да ги подкрепя и мотивира.

Програмата „Старт в кариерата“ има за цел учениците да могат успешно да предприемат следващата си кариерна стъпка след 12 клас: да влязат в университет или да започнат работа, която да им осигурява финансова стабилност и да бъде стимул да вървят напред. Тези ученици ще бъдат доказателство за всички в общността, която често е скептична и обезверена, че упоритият труд и добро образование могат да отведат всяко дете, където пожелае, независимо откъде е започнало.

През учебната 2018/2019 г. шест ученици от общините Ябланица и Луковит са част от програма “Старт в кариерата”, след като успешно кандидатстваха и преминаха през подбора на “Училищни чудеса”.

Набраните средства ще се използват, за да покрият част от разходите за индивидуална подкрепа на учениците, които включват:

  • пътни и командировъчни разходи на ментори, които индивидуално да консултират учениците спрямо избраната от тях кариерна пътека;
  • допълнителни курсове /уроци/ обучения или друго необходимо, за да реализират учениците бъдещите си планове;
  • пътни разходи за координатори от екипа на “Училищни чудеса”, които да провеждат индивидуални срещи с родителите и класните ръководители на учениците от програмата с цел да бъдат максимално подкрепени.

През годините “Училищни чудеса” се утвърди в общините Ябланица и Луковит като една от най-активните организации с фокус върху личностното развитие на учениците в региона. Имаме доверието на ученици, родители и местни институции. Можем да се похвалим, че сме вдъхновили 47 ученици от 12 различни населени места да се превърнат в местни лидери.


Подкрепете “Старт в кариерата”, за може първите сред тях да предприемат успешно следващата си кариерна стъпка и да послужат за пример за своите връстници си и за всички в общността!

Можете да ни подкрепите и чрез DMS START на номер 17777 за трите мобилни оператора, за повече подробности: https://goo.gl/oZaMt1

Основна снимка
Иглика Атанасова
Дарения
 1,630  лв.

Целева сума
 2,500  лв.
Край на кампанията
05.12.2018
Дарители
12

Категория на кампанията : Образование / наука

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Фондация "Ук"

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  300  лв.
Любов и приятели  250  лв.
Петя Григорова  50  лв.
Анонимен дарител  500  лв.
Анонимен дарител  20  лв.

QR Code на кампанията

Дай кариерен старт на ученици от малки населени места - Платформата
Платформата.бг © 2020. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!