Всички кампании

Подарък за хижа Ехо - нови акумулаторни батерии


Здравейте, приятели!

Този път ние от БОХО™ се обръщаме към планинарското съсловие в България с един ЗОВ ЗА ПОМОЩ, свързан със старопланинската хижа „Ехо“.

Хижа „Ехо“ се намира в пределите на „Национален парк Централен Балкан“ и е построена под самия връх Юмрука, на около 1700 м н. в. От нея се откриват красиви гледки към целия Веженски дял на запад и района на хижа Козя стена на изток. Всеки от Вас, който я е посещавал, знае какво емблематично място е тя.

Хижата е основен пункт за туристите и планинарите преминаващи маршрута КОМ-ЕМИНЕ.

Хижата е собственост на Спортно туристическо и природозащитно дружество „Академик“ - Русе и от 11 години се стопансва от хижаря Иван Кавалски.

През 2015-та година благодарение на труда и безвъзмездните дарения на телекомуникационния оператор "Плади Компютърс" (www.pladi.bg) и неговия екип от професионалисти на хижата беше изградена система за електрифициране чрез соларни панели. От тогава на хижата има електричество, интернет достъп и уеб камера.

За съжаление монтираните от екипа на Плади през 2015-та година акумулаторни батерии за соларната система са вече почти неизползваеми и са преминали всичките си цикли на живот, поради което е необходимо да бъдат закупени и инсталирани нови.

За да може хижа „Ехо“ да продължи да бъде електрифицирана и в следващите от 7 до 10 години са необходими нови 4 броя по-модерни акумулатора, като сумата необходима за тяхното закупуване е сериозна и към момента не е по силите нито на дружеството, нито на хижарите. 

Обръщаме се към всички Вас, които имате отношение не само към хижата, но и към планинския туризъм в България като цяло с молба да подкрепите с каквото сума Ви е възможно тази наша дарителска кампания за хижа „Ехо“.

Хижата е билна, което прави достигането й през зимата много трудно и дори опасно или невъзможно, поради което разполагаме със съвсем малко време (по-малко от месец), за да преварим зимата и снега и да закупим, транспортираме и инсталираме новите аумулатори.
В противен случай хижата ще остане без електричество, интернет и уеб камера през идващата зима и ще бъде трудна както за хижарите, така и за туристите.

Помогнете ни да осигурим необходимите акумулатори за хижа „Ехо“. Дори и най-малкото Ваше дарение ще ни бъде от голяма полза!

Кои сме ние?

Ние от „Българска Организация на Хижите с Обсервация“( БОХО™ ), сме група планинари ентусиасти и сме се захванали да оборудваме хижите в България с интернет, онлaйн метеорологични станции и уеб камери, за да могат туристите да се
информират предварително за метеорологичната обстановка в планините и да разчитат на правилна и актуална прогноза за времето, както и да популяризираме осъзнат екологичен туризъм и опазването на околната среда.

Досега успяхме да оборудваме чрез Вашите дарения 8 хижи с уеб камери, метеорологични станции или интернет и можете да ги видите на интернет страницата ни www.huts.bg :

х.Камен Дел на Витоша

х.Вихрен в Пирин

х.Мальовица в Рила

х.Конгур в Беласица

х.Беласица в Беласица

х.Рай в Стара Планина

х.Академик в Родопите

С дарените от Вас средства ще бъдат закупени и монтирани 4 нови акумулатора на хижа „Ехо“ в „Национален парк Централен Балкан“. 

Нека с общи сили да възродим планинския туризъм в България и да доближим на един клик разстояние красотата на Българските планини до всеки турист.

Нека заедно направим подарък и на хижа „Ехо“ в „Национален парк Централен Балкан“!

Новини и коментари

Основна снимка
Боян Пресолски
Дарения
 2,489  лв.

Целева сума
 2,310  лв.
Край на кампанията
31.10.2018
Дарители
71

Категория на кампанията : Природа / животни

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Българска Организация на Хижите с Обсервация - БОХО™

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Димитър Янкулов  20  лв.
Красимира Антонова  15  лв.
Емил Торофиев  20  лв.
Детелина Георгиева  20  лв.
Станислав Жулев  200  лв.

Инициатор

Основна снимка
Боян Пресолски

QR Code на кампанията

Подарък за хижа Ехо - нови акумулаторни батерии - Платформата
Платформата.бг © 2020. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта