Всички кампании

Хвани живота си в ръце!


Целта на кампанията Хвани живота си в ръце!" е да заговори открито за рака на тестисите и да мотивира все повече мъже да се информират, преглеждат и да се грижат за здравето си. Ранното диагностициране е определящо за успешното лечение и осигуряването на добро качество на живот на българския мъж. Ракът на тестисите е най-разпространената форма на рак сред мъжете в България на възраст между 15-44 г., но е напълно лечим, ако е диагностициран в ранна фаза.

Събраните пари от събитието ще послужат за провеждане на безплатни профилактични прегледи за рак на тестисите. След приключването на кампанията ще бъдат обявени местата, на които желаещите могат да се прегледат. Тук е важно да отбележим, че ВСЕКИ един мъж може да посети местата, където ще бъдат проведени профилактичните прегледи! Самият брой на безплатните профилактични прегледи зависи от сумата, събрана по време на кампанията. Организаторите на събитието са платформите „CancerCare.bg“ и „Мисия кураж“.

Защо е важно?

Без да се преглеждат профилактично, мъжете рискуват да пропуснат развитието на този вид онкологично заболяване, тъй като влошаването на здравето не винаги е придружено от симптоми, които могат да се забележат.

Когато мъжете са млади и в добра кондиция, профилактичните прегледи и медицинските изследвания са последната им грижа. Независимо от това обаче, прегледът при уролог е добре да се прави поне веднъж годишно, без значение от възрастта или здравословното състояние.

И не на последно място, защото всички ние искаме да живеем в здраво общество и всеки от нас го е грижа за своя баща, син, съпруг и приятел, а грижата е най-добрият подарък!

От фондацията отправяме покана и към всички жени да се погрижат за своите мъже и да ни подкрепят!

Спортът е символ на здраве и грижа за тялото. Нашето послание към младите мъже в България – грижете се за себе си, преглеждайте се редовно и спортувайте! Каним участниците във "Витоша 100 км" да подкрепят и да дарят за нашата кауза при взимането на състезателните си номера в периода межди 15.06 и 23.06.2018 г. в спортен магазин "Алпи".

За "Витоша 100 км" - планински ултра маратон и колоездене

Магията започва през 70-те години на XX век, когато в календарните планове на тогавашните туристически дружества се появява състезанието „100 километра за 24 часа” – първото наименование на Обиколката.

Първоначално участниците са членове на дружествата. Съставят се отбори и се организират групи, които да изминат 100-те километра в рамките на едно денонощие. Състезанието е важно за много хора, защото има нещо специално в това, че то обикаля около планината Витоша – символ на столицата.

Тази година състезанието ще се проведе на 23 и 24 юни. Стартът ще бъде на обичайното място пред Резиденция Бояна, като дисциплините ще се проведат, както следва: 23.06 в 6:00 ч. – Старт Колоездачи и Дуатлон, 23.06 в 23:59 ч. – Старт Скороходци и Дуатлон. Очаква се участниците да бъдат около 4000 човека.

За CancerCare.bg

Платформата CancerCare.bg е създадена от лекари. Мисията на организацията е намаляването на смъртността от онкологични заболявания в България, чрез предоставяне на достоверна информация за онкологичните заболявания, организиране на кампании за профилактични прегледи и предоставяне на адекватна психологическа помощ на пациенти и техните близки.

За "Мисия кураж"

Мисия Кураж или Virtus Quest е платформа, която популяризира и представя информация относно темите, свързани с мъжкото здраве. Със силата на информацията и мотивиране към себесъзнаване, организацията се бори срещу коварни болести като рак на тестисите, рак на простата, варикоцеле и други. 

 

 

Новини и коментари

Основна снимка
Тодор Василев
Дарения
 10  лв.

Целева сума
 3,000  лв.
Край на кампанията
25.06.2018
Дарители
1

Категория на кампанията : Лечение / рехабилитация

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Фондация Победи рака

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Dimitar Angelov  10  лв.

Инициатор

Основна снимка
Тодор Василев

QR Code на кампанията

Хвани живота си в ръце! - Платформата
Платформата.бг © 2020. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта