Всички кампании

Учениците от танцов състав „Северняшка младост” могат да са победители!


Здравейте,

Ние сме учениците от СУ „Св. св. Кирил и Методий“, село Бутан

В училището имаме два действащи танцови състава. Малките ученици от „Лудаче веселяче“ още от първи клас тренират народни танци и това е едно от най-любимите им занимания след училище. В бъдеще те ще съхранят и представят местния фолклор отСеверозапада пред България.

Танцовият състав „Севрняшка младост“ е създаден преди 10 години и в него играем децата от училището между 5-ти и 8-ми клас. Като по-големи и по-опитни, ние вече се състезаваме и явяваме на важни национални и международни състезания. Едно от големите ни участия е на Националния общобългарски събор за народно творчество „Копривщица“ през 2010 година. През 2015 година взехме участие на IV Балкански шампионат „Жива вода“ в град Хисаря, където извоювахме златен медал и право на участие в Световния шампионат по фолклор „Еврофолк“ в град Несебър. През 2016 година участвахме в Старопланинския събор „Балкан фолк“ в град Велико Търново и се завърнахме със сребърен медал. Миналата година бяхме част от фестивала „Да тропнем на море“,  там отново се класирахме на първо място в категорията фолклорни групи до 25 участника.

Както се вижда, много сме добри и народните танци са наистина в кръвта ни :)

Тази година имаме покана от IX Национален фолклорен фестивал „Рила ни гледа“ 2018 г., гр. Дупница, който ще се проведе на 9-ти и 10-ти юни. Силно сме мотивирани да участваме и да спечелим, защото и голямата награда си заслужава - посещение на Национален парк Рила и Седемте рилски езера. Никога не сме били там и за нас ще бъде голямо изживяване да видим едно от най-красивите кътчета от България.

Досега от училището успяхме да съберем 700 лева, което обаче стига само за транспорта до Дупница. В състезанието ще вземат участие 18 деца от клуб за народни танци „Северняшка младост“. Необходими са ни средства за 2 нощувки за 18 деца и за храна през деня.

Отиваме с намерението да победим и вярваме, че нищо няма да ни спре. Заповядайте на 9-ти и 10-ти юни да ни гледате на живо в град Дупница.

Ето линк към нашето видео за кампанията, за да се убедите колко сме мотивирани :)

https://youtu.be/QBNjFU6Am7c

Благодарим!

Учениците  от СУ „Св. св. Кирил и Методий“,

село Бутан

 

 

Новини и коментари

Основна снимка
Янко Морунов
Дарения
 20  лв.

Целева сума
 1,300  лв.
Край на кампанията
08.06.2018
Дарители
1

Категория на кампанията : Култура / изкуство

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: СУ Св. св. "Кирил и Методий"

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Михаела Виденова  20  лв.

Инициатор

Основна снимка
Янко Морунов

QR Code на кампанията

Учениците от танцов състав „Северняшка младост” могат да са победители! - Платформата
Платформата.бг © 2021. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта