Всички кампании

Приключението От мен зависи - подкрепи бъдещето днес


Спомняте ли си как научихте, че сами сте отговорни за действията си и за сбъдването на мечтите си?
А кога развихте умението да работите добре в екип?
В кой момент осъзнахте своите силни страни и как развихте упоритостта, която Ви води до успех?

Вероятно много малко хора могат да отговорят конкретно на тези въпроси. Всички знаем, че годините ни в училище са много важни за развитието ни, но често тези ключови умения се развиват и с помощта на извънкласни дейности. Занимания, които ни провокират да излезем извън зоната си на комфорт, да се изправим пред нови предизвикателства, да се забавляваме и да научим нови неща за себе си. 

За съжаление, за много ученици днес достъпът до подобни възможности е ограничен. Ограниченията идват от различни фактори като това, че живеят в малки или отдалечени населени места, семействата им нямат достатъчно материални възможности да ги подкрепят или просто никога не са си представяли, че подобни занимания са възможни за тях. 

Точно за тези ученици създадохме “Приключението: От мен зависи”: програма, чрез която деца между I и XII клас могат да разгърнат своя потенциал, да развиват умения за ефективна работа в екип и нагласите “от мен зависи” и “аз мога”. В процеса на “Приключението” те се научават още на самоанализ и как да споделят изводите от своя опит след поредица от предизвикателства - мисии (www.otmenzavisi.eu).

Набираме средства, за да финансираме участието на повече от 200 ученици от 14 населени места във финалната конференция Голямото приключение “От мен зависи“, която ще се проведе на 9 юни в гр. София.

Финансовата подкрепа ще бъде използвана за осигуряването на транспорт (до и от София), храна и различни канцеларски материали за децата, които да използват по време на  конференцията!

Голямото приключението “От мен зависи“ е финалната  конференция, която е водена изцяло от ученици. По време на конференцията учениците водят работилници, модерират дискусии, изнасят вдъхновяващи речи, представят работата си на щандове на успеха и обсъждат своя път до голямото събитие. 

Гости на събитето са възрастни (учители, директори, родители, партньори на събитието, ментори) и връстници на учениците, които ги подкрепят и учат заедно с тях, за да ги мотивират за още по-големи цели и вълнуващи приключения в бъдеще. 

В предходните месеци преди конференцията учениците преминават през серия от мисии и по-малки предизвикателства. По време на този процес децата не само трупат нови знания, но и развиват ключови умения и нагласи (“от мен зависи”, “аз мога”). Те се научават още на самоанализ и как да споделят изводите от своя опит след успешното преминаване на поредица от предизвикателства.

Благодарим!

Новини и коментари

Основна снимка
Фелисите Зьо
Дарения
 600  лв.

Целева сума
 2,000  лв.
Край на кампанията
29.05.2018
Дарители
10

Категория на кампанията : Образование / наука

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Фондация "От мен зависи"

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Martin V  20  лв.
Павлина Радославова  30  лв.
Гергана Чолакова  10  лв.
Теодора Вавова  50  лв.
Анонимен дарител  20  лв.

Инициатор

Основна снимка
Фелисите Зьо

QR Code на кампанията

Приключението От мен зависи - подкрепи бъдещето днес - Платформата
Платформата.бг © 2022. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта