Всички кампании

Орешенските матемагьосници


        Миналата година благодарение на 11 мили хора, които станаха съпричастни към нашата кауза, отборите на „Орешенските матемагьосници” от ОУ „Васил Левски”, с. Орешене имаха възможността да са част от състезанието по математика на английски език  - ”Сблъсъкът на математиците”, проведено в гр. Самоков. Отборът на 8-ми клас спечели второ място и първата си купа. Всяко от децата си тръгна с грамота за участие в състезанието и преживя страхотни моменти и емоции. Това показа на децата, че в крайна сметка няма невъзможни неща. Освен разходката из града всеки от участниците ще помни и посещението на късноантичната крепост Цари Мали град.

      Сега отново се обръщаме към вас, мили хора, и за пореден път търсим вашата подкрепа за участие на новите отбори на „Орешенските матемагьосници” в тазгодишното състезание по математика в гр. Самоков, което ще се проведе на 21.04.2018 г. В него ще вземат участие 21 ученика с нисък социално-икономически статус от 2-ри до 7-ми клас. Участвайки в състезанието, децата ще приложат и надградят своите знания по математика и английски, както и своите умения за работа в екип. Ще демонстрират на съучениците си и местните хора, че въпреки скромния си произход, те вярват в себе си и не се страхуват да се опитат (мотото ни е “От малко село, но работим смело!”). Самото участие ще ги мотивира да учат английски и математика и ще повдигне тяхно самочувствие, което е ключово за успехите им в бъдеще.

Тук можете да видите кои са „Орешенските матемагьосници” и защо искат да участват в състезанието https://www.youtube.com/watch?v=WRnwVJU7Mgg

Защо да даря?

       Финансирайки участието на децата от село Орешене ти ставаш съмишленик на идеята за равен достъп до възможности за всички ученици независимо техния произход и социално-икономически статус.

Бюджет

      В състезанието ще участват 21 деца, които ще са придружени от 4-ма учители от училището. Предвид разстоянието между населените места участието налага нуждата от една нощувка за учениците в гр. Самоков. Цената на нощувка е 20 лв. на дете. Останалите пари са необходими за осигуряване на вечеря, храна и вода по време на пътуването до гр. Самоков и обратно, които са в размер на 15 лв. на дете. Транспортът на учениците се поема от училището.

Новини и коментари

Основна снимка
Светлана Николова
Дарения
 800  лв.

Целева сума
 780  лв.
Край на кампанията
13.04.2018
Дарители
13

Категория на кампанията : Образование / наука

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: ОУ "Васил Левски"

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  20  лв.
Димитър Кочков  100  лв.
Анонимен дарител  20  лв.
Йоана Славова  20  лв.
Анонимен дарител  40  лв.

Дар за дарители


Дарете 50 лв. и ще получите:
Картичка, нарисувана от
ученик участник.

Общо 15 дара са осигурени.
 

Инициатор

Основна снимка
Светлана Николова

QR Code на кампанията

Орешенските матемагьосници - Платформата
Платформата.бг © 2020. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта