Всички кампании

Подкрепи деца в нужда да участват в разкопки в град Велики Преслав


Фондация "Дари знание" започва кампания, с която искаме да осигурим летни лагери за деца от семейства в нужда, участващи в нашите програми. Вярваме, че най-добре се учи чрез опита "на терен" и се стараем да предоставим на момичетата и момчетата нови и непознати изживявания.

Преди година децата, които изпратихме с образователна програма, включваща разкопки в град Преслав, научиха много нови неща и се върнаха развълнувани. Сега искаме да повторим с нова група за Преслав. В инициативата ще участват младежи от различни държави като доброволци с подкрепата на Европейската програма "Европейски корпус за солидарност", чрез Фондация Open Space.

Нека заедно да подадем ръка на децата, за да им осигурим възможности за израстване и по-добро бъдеще. Нека им помогнем да подобрят своята увереност и независимост и да стимулираме тяхното любопитство чрез досега им до историята лице в лице.

Необходимо е да съберем средства, за да изпратим възможно най-много ученици.  Престоят на едно дете за четири дни е 350 лева (включва четири нощувки, храна и транспорт).

Намерението ни е да изпратим 10 деца, за което са необходими 3500 лв.

От всички нас зависи колко деца ще успеем да изпратим, за да могат да се докоснат до нови изживявания.

Програмата в град Преслав е от 15 до 30 август (ние можем да се включим в този период).

---------------------

"Дари знание" започна като страничен проект на Фондация „Добро за всеки“ - това стана през октомври 2022 г. с уроци по математика, български и английски език, водени от доброволци. Отдадеността на учителите, желанието на децата да учат и подобряването на резултатите им в училище, допринесоха в началото на 2023 г. да бъде регистрирана Фондация „Дари знание“.

Дейността ни включва: дарения на техника, помагала и книги за читалища и библиотеки; дарения на учебни пособия за деца в неравностойно положение; целогодишни групови занятия за ученици в различна възраст; и др.

Започнахме с малка група деца в едно помещение, а в момента децата са 76, а помещенията - 6. Вече получаваме и редовна подкрепа от дарители, както и от малки и големи фирми.

Отчета за учебната 2022-23 г. можете да видите тук

Всякакви подробности за целите и пътя на "Дари знание" можете да намерите в сайта ни: https://dariznanie.bg/

Новини и коментари

Основна снимка
Мариана Костова
Дарения
 0  лв.

Целева сума
 3,500  лв.
Край на кампанията
10.08.2024
Дарители
0

Категория на кампанията : Образование / наука

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Фондация "Дари знание"
Не са получени дарения за тази кампания.
Станете първия дарител за тази кампания

Инициатор

Основна снимка
Мариана Костова

QR Code на кампанията

Подкрепи деца в нужда да участват в разкопки в град Велики Преслав - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта