Всички кампании

Преобразяваме детското отделение в Добрич


Какво правим? Преобразяваме детски отделения в държавни и общински болници в страната.
Как го правим? Мобилизираме ръководството на болниците, местната общност, общината, корпоративни дарители и други неправителствени организации.
Получава ли се? Отделения Светулка вече има в София, Пловдив, Айтос, Силистра, Велико Търново, Ловеч, предстои да завършим и Карнобат.
Коя е каузата в момента? Добрич. Фондация За Доброто даде старт на проекта в Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич, в партньорство с МБАЛ и Фондация “Америка за България” за цялостно преобразяване на детското отделение по проект “Светулка”.
В основата на проект “Светулка” стои визията за болница, която не прилича на болница. Проектът съчетава в себе си три основни неща – доброта, усещане за свобода, полет и светлина.
Важността на лечебната среда за децата вече е доказана. Как тя помага на всички участници по време на престоя в болница, така че да се чувстват по-спокойни и децата да могат да останат максимално социално активни и интегрирани. “Светулка” е среда на съпричастност, разбиране и подкрепа, както към лекарите, така и към родителите и най-вече към децата пациенти.
Проектът в Добрич включва промяна на функционалността на отделението, така че да предразполага за по-добра грижа и социален контакт в отделението в полза за децата. Стаите са разделени по сектори за деца в кърмаческа възраст, малки деца и за юноши. Дизайнът на самия проект е съобразен с местната общност и това, с което е известен региона. Важен елемент за социализацията на децата е детският кът, мястото където те могат да разсеят мислите си от това, че са в болница и им се случва нещо неприятно.
Стойността на проекта е около 600 000 хил. лева, от които 250 000 лева са осигурени от Фондация “Америка за България”, около 50 000 лева са заделени от бюджета на МБАЛ Добрич.
Очакваме до края на 2024 година ремонтът да приключи и да бъде реализирано обновеното детско отделение.

Фондация За Доброто

Новини и коментари

Основна снимка
Свилена Георгиева
Дарения
 700  лв.

Целева сума
 50,000  лв.
Край на кампанията
28.09.2024
Дарители
7

Категория на кампанията : Подобряване на средата

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Фондация За Доброто

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  30  лв.
Мариана  50  лв.
Daniel Kiryakov  150  лв.
Анонимен дарител  300  лв.
Анонимен дарител  100  лв.

Инициатор

Основна снимка
Свилена Георгиева

QR Code на кампанията

Преобразяваме детското отделение в Добрич - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта