Всички кампании

Хухла Фест 2024


 

Ако все още нямаш планове за средата на юли и искаш да посетиш село Хухла и ивайловградския регион, заповядай на второто издание на Хухла Фест между 19-ти и 21-ви юли 2024г.!

- А какво всъщност представлява Хухла Фест?

Опит за популяризиране на село Хухла и региона чрез смесване на местните бит, култура, история, природа и диалект с модерния начин на забавление.

- Хухла....Хухла...бе чувал съм го, ‘ма не се сещам точно къде беше.

На 8 километра от Ивайловград. На 3-4 часа от София и на по 2 часа от Пловдив и Стара Загора с кола. Пътят е предимно магистрала, отбиваш се в Любимец, хващаш посока Ивайловград и след още 50-60 минути си там. А и селото е близо както до нашето, така и до гръцкото море, та можеш да съчетаеш феста с моренце след това.

- Хубаво, пътя ще го оправим, а какво точно ще има на Хухла Фест?

Събираме се три вечери (19-ти, 20-ти и 21-ви юли) на връх Св. Илия над селото. За първите две са планирани лайв изпълнения от различни популярни банди и фолклорни състави, както и DJ сет за тези, които искат да посрещат изгрева. Последната вечер ще я караме по-спокойно и ако времето позволи, сме замислили лятно кино. За останалите има люлки, хамаци, лампички, пикник, пейки и готини гледки към съседните села, Гърция и Турция.

- Звучи супер, а какво ще правим през деня?

В региона има доста забележителности. Само на 10-15 километра от селото са Ивайловград, Вила Армира и Крепостта Лютица, а на няма и 4 километра са река Арда и язовир Ивайловград, които са идеално място за риболов. А в Хухла ще има курбан за здраве в съботния ден и кулинарно изложение на местния пенсионерски клуб в неделя.

- А какви са опциите за нощувка?

В селото няма хотел или къщи за гости. Има две къщи за гости в съседното село Ламбух (на 5-6 километра от Хухла), както и хотели и къщи за гости в Ивайловград (на 8 километра от Хухла). Ще има обособена зона за къмпинг за всички, които се кефят да нощуват под звездите.

- Супер, а как мога да подкрепя събитието?

Нашата цел е фестивалът да се превърне в ежегодно събитие, което да спомага както за създаването на общности и развитието на туризма в региона, така и за решаването на някои основни проблеми в селото като липсата на вода например. Та ако идеята те кефи, можеш да я подрекпиш финансово чрез дарение.

За реализацията на събитието са ни необходими 10 000 лв. Сумата от 5000 лв ще успеем да осигурим от нашите партньори. Средствата, които не ни достигат са в размер на 5000 лв.

В зависимост от събраните средства ще можем да подобрим значително фестивала чрез допълнителни изпълнители към програмата, добавяне на още дневни занимания и освежаване на селото и връх Св. Илия.

Очакваме ви!

Новини и коментари

Основна снимка
Десислав Лафчиев
Дарения
 2,800  лв.

Целева сума
 5,000  лв.
Край на кампанията
30.06.2024
Дарители
14

Категория на кампанията : Култура / изкуство

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Фондация "Околоселски пътешествия"

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Калина Донева  100  лв.
Надка Лафчиева  100  лв.
Анонимен дарител  400  лв.
Анонимен дарител  100  лв.
Радина Калдамукова  50  лв.

Дар за дарители


Дарете 50 лв. и ще получите:
Kанче на Хухла Фест

Общо 100 дара са осигурени.
 

Дарете 100 лв. и ще получите:
Tениска на Хухла Фест

Общо 100 дара са осигурени.
 

Инициатор

Основна снимка
Десислав Лафчиев

QR Code на кампанията

Хухла Фест 2024 - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта