Всички кампании

Панти, шейни, усмивки - 2024


Здравейте, ето ни пак тук, ние сме железният екип на „Ела и ти”.

Отново е зима, със сняг във високата планина, и отново искаме да направим нашето ежегодишно събитие „Панти, шейни, усмивки”.

Тази година имаме по-амбициозна цел: да заведем нашите трудно и напълно неподвижни приятели в три планини – Витоша, Рила, Пирин.

Приятели на ски-туринга, доброволци в снегоходки, кучета, деца, всички заедно ще се впрегнем в шейните, с които ще заведем 11 от нашите скъпи трудноподвижни приятели в зимната планина. Искаме да продължим да създаваме свят, в който невъзможното става реално, а думите равнопоставеност, толерантност и помощ са двигателите на тази магия. Предизвикателствата стават все по-големи, както и броят на участниците. Всеки път се разделяме с въпроса на нашите участници: „Кога е следващото събитие?” За да не вдигаме рамена, а да можем решително да кажем кога, имаме нужда от Вашата подкрепа. Поставихме си амбициозния план – всеки месец по едно събитие!

За да стане всичко това възможно, е необходима подкрепата Ви за подсигуряване специализиран транспорт, карти за лифта, на надуваеми седалки за шейните, шалтета, спасително фолио, уормъри, спални чували, каски, въжета, карабинери, грамоти за участниците, скромна почерпка.

Каним всички желаещи да се включат в нашата кампания, за да тръгнем отново на един разЛичен планински поход във всички годишни сезони.Искаме отново да минем отвъд границите, разчупим стереотипа и покажем, че и те, хората с увреждания могат да имат едно по-различно и екстремно преживяване.

Ако някой каже НЕВЪЗМОЖНО! То ние всеки път отговаряме: не, ВЪЗМОЖНО е!

Повече за нас:

За 7 години разчупихме стереотипа и показахме на хората с увреждания един различен свят - на приятелска атмосфера, споделеност, по-екстремно преживяване и силни емоции. Над 150 човека с увреждания и с подкрепата на над 450 доброволци достигнахме до недостъпни места, закътани в нашата природа. Бяхме на Седемте Рилски езера, в пещерите Съева дупка, Снежанка, Банковица и Проходна, качихме се няколко пъти на снежния Черни връх и достигнахме х. "Вихрен" с шейни, теглени от скиори, плувахме на водни колела в язовири и реки, прелетяхме с въжен тролей над Фотински водопади, посрещахме изгреви и изпращахме залези,  качихме се на Караджов камък, преминахме трудната пътеката до пещерата на Св. Иван Рилски, участваме всяка година в състезанието “По стъпките на Алеко” в отбори с нашите многобройни приятели с увреждания. А тази годна успяхме да достигнем до х. "Рибни езера" и до най-високия язовир "Калин" и до х. "Иван Вазов". Твзи събития бяха предизвикателство, защото успяхме да осигурим и високопроходими автомобили.

Правим всичко възможно, без да щадим време и сили, за да можем да покажем това и на нашите приятели със затруднена или пълна неподвижност. А усещането да си причина за усмивката на лицето на друг човек е неописуемо. Ела и ти!

 

Новини и коментари

Основна снимка
Фондация 'Ела и ти'
Дарения
 355  лв.

Целева сума
 4,900  лв.
Край на кампанията
31.03.2024
Дарители
9

Категория на кампанията : Деца и възрастни с увреждания

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: фондация "Ела и ти"

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  0  лв.
Цветина Иванова  50  лв.
Виктория Акбаш  5  лв.
Анонимен дарител  20  лв.
Анонимен дарител  20  лв.

Инициатор

Основна снимка
Фондация 'Ела и ти'

QR Code на кампанията

Панти, шейни, усмивки - 2024 - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта