Всички кампании

Юбилейно бягане с кауза – стипендия за студент в МУ Плевен


По традиция, десетият Маратон на приятелството в Плевен отново има благотворителна кауза – да осигури стипендия за студент в Медицински университет, Плевен като част от програмата Готови за успех“ на фондация BCause. Помощта е предвидена за студент с отличен успех, изгубил единия или двамата си родители или израснал в специализирана институция. 

Маратонът подкрепи „Готови за успех“ и миналата година, а един от студентите, за чиято стипендия бяха набрани средства през 2019 г., вече е дипломиран лекар – а също и  един от хората, завършили с най-висок успех във випуска си. 

„Решихме с десетото юбилейно издание на Маратон на приятелството Плевен 2024 отново да подкрепим бъдещ лекар – млад човек, който е избрал медицината за свой път и призванието да помага“, казва Станимира Георгиева от социалното предприятие „Айс-Оупън“, съорганизатор на събитието.

През годините Маратонът на приятелството в Плевен традиционно подкрепя благотворителни каузи в помощ на деца с интелектуални затруднения, хора с различни възможности и младежи в неравностойно социално положение. Вярваме, че по този начин помагаме за създаването на една по-сплотена и толерантна общност, в която всеки се чувства приет и има възможност да допринася. 

Новини и коментари

Основна снимка
Маратон на приятелството Плевен 2024
Дарения
 1,053  лв.

Целева сума
 3,000  лв.
Край на кампанията
30.09.2024
Дарители
1

Категория на кампанията : Образование / наука

Правен статут: Неформална група

Даренията ще получи: Маратон на приятелството Плевен

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  1,053  лв.

Инициатор

Основна снимка
Маратон на приятелството Плевен 2024

QR Code на кампанията

Юбилейно бягане с кауза – стипендия за студент в МУ Плевен - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта