×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 1536

Всички кампании

Помощ за специални деца и техните приятели кучета


Ние сме екип от млади специалисти - специални педагози, логопед, психолог, фамилен терапевт и водачи на кучета, които работят с деца със затруднения в развитието и обучителни трудности. Терапията с куче или канис терапия е метод, при който чрез контакта с животното децата се учат да взаимодействат с околния свят, учат се на търпение, приятелство и доверие. Успяват да покажат най-доброто от себе си, без да се притесняват, че ще сбъркат и ще бъдат укорени. Според проучванията, работата с куче се отразява най-добре на децата с аутизъм и затова се насочихме към тази група.

След месеци проучвания и разговори с хора, които отглеждат, възпитават и работят с кучета, сформирахме екип от доброволци и се впуснахме в това приключение.

Вече повече от шест години работим с деца на възраст между 6 и 16 години. В момента провеждаме занятия с група от 18 деца, които преодоляват страха си от кучета, развиват социалните си умения, изграждат устойчиви взаимоотношения, повишават мотивацията си за общуване. Ще ви разкажем 3 истории, които ни направиха много горди!

Преди това обаче, ще ви представим нашите двама безценни помощници - Елмо и Кени. Елмо е прекрасен голдън ретривър, който обожава децата и е най-добрият приятел на стопанина си. Много държи на чистотата и изхвърля всички боклуци, които намери в контейнери, а когато му кажат, че го обичат, той отговаря с висок и ясен лай.

Кени е стройна и красива белгийска овчарка. Много дисциплинирана и внимателна. Нейният горд собственик я е научил на безброй интересни и трудни номера, които доставят на децата огромна радост.

А сега е време да ви разкажем и за подвизите на нашите двама приятели.

Първата история е на един 7 годишен младеж, който, пристъпвайки прага на нашата група, не отразяваше присъствието на кучето, нито на децата, нито нашето. Минаваше през опашката на горкия ни четирикрак помощник, без изобщо да го забележи. С течение на времето обаче, този малък господин започна малко по малко да се включва в занятията. Започна да търси контакт с останалите деца от групата и да пита за кучето. Толкова много започна да му харесва да прекарва времето си с нас, че научи дните от седмицата и започна да напомня на майка си кога е на канис-дейности.

Втората ни история е за една млада госпожица, която изпадаше в ужас при вида на куче. Толково много се разстройваше, че едвам я успокоявахме. В случаите, когато някое от кучетата я прибижеше, тя започваше да плаче, да вика и да бяга панически. С много работа и постоянство и не без помощта на единия от водачите на кучетата, тази малка дама толкова свикна с присъствието на нашите приятели, че започна да ги гали, да ги храни, че понякога дори да им се кара и да ги командва.

Последната история, която ще ви разкажем е за един златокос малък господин, който месеци наред стоеше в ъгъла на един диван, по чорапи и стиснал един плюшен делфин. Не говореше с никого, не искаше никой да се приближава до него, нито пък да се включва в занятията ни. С времето обаче и той не можа да устои на чара на прекрасните ни помощници. Започна да ги имитира и да се опитва да привлече вниманието им, след което се насочи и към нас.

Всички тези занимания оказват и голямо влияние на екипа ни. С радост и нетърпение очакваме всяка следваща среща. Целта на кампанията ни е да наберем средства, с които да продължим да работим за още една поредна година. Събраната сума ще бъде изразходвана за наем на помещение, консумативи, материали за работа и хонорар на екипа. Ще помогнат на децата и техните родители да запазят приятелството и общността, която успяхме да изградим около нашите двама герои Елмо и Кени.

Основна снимка
Мария Василева
Дарения
 800  лв.

Целева сума
 6,000  лв.
Край на кампанията
30.08.2018
Дарители
10

Категория на кампанията : Деца и възрастни с увреждания

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Сдружение "Усърдие"

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Yoana Dolutarova  30  лв.
Анонимен дарител  100  лв.
Иванка Недева  50  лв.
Анонимен дарител  100  лв.
Анонимен дарител  200  лв.

QR Code на кампанията

Помощ за специални деца и техните приятели кучета - Платформата
Платформата.бг © 2019. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!