Всички кампании

Празнична щафета 'Отворени обятия'


UPD! Днес посетихме център за социална рехабилитация и интеграция на хора с увреждания "Благовещение", където връчихме подаръци за 32 младежи от служители на Световната банка, подготвили с много любов, внимание и мили послания десетки подаръци и лакомства за децата и ръчно направени новогодишни картички от децата от дневен център "Карапуз" към Сдружение "Отворени обятия".

Най-специалните подаръци често не са под опаковката, а зад жеста.

И също толкова често да подаряваш е не по-малко вълнуващо от това да получаваш.

Затова тази година Сдружение “Отворени обятия” има удоволствието да Ви покани да се включите в една особено специална инициатива – възможността да подарим на деца и хора в нужда радостта както от получения, така и от направения подарък.

В продължение на един месец ще даряваме подаръчни ваучери на стойност 40 лева на деца от различни социални групи.

В рамките на кампанията всяко дете, получило подарък, ще избере кое да е следващото дете, като му напише коледна картичка, а ние ще му я предадем заедно с ваучер за подарък. И така нататък, докато подаръците усмихнат колкото се може повече деца! 

За целта, заедно с партньорите ни започнахме кампания за набиране на средства, в която вече можете да се включите и вие.

Началото на “щафетата” дават 12 дечица от целодневната ни занималня «Карапуз», която от миналото лято без прекъсване посещават украински и руски деца.

Местата, които ще обхванем са:

- Целодневна детска занималня “Отворени обятия”, която предоставя безопасна среда за адаптация, социализация, образование, игри и плавна интеграция в местната образователна система на деца между 4-7 години, намерили убежище в България. През нея за последната година са преминали над 50 деца, в момента активно посещават 12.

- Комплекс за социални услуги за деца и семейства град Роман - в детския дом в Роман има 50 деца на възраст между 4-20 години. Независимо от това, че са лишени от родителска грижа, децата не спират да се развиват, имат разнородни таланти - много от тях рисуват, танцуват народни танци, обичат да четат биографиите на известни личности и не спират да мечтаят за бъдещето. Някои посещават шофьорски курсове, спонсорирани от доброволци, а тези, които имат възможност - работят, като помагат с различни дейности в града.

- Доброволчески център “RTA” (Center Recovery Through Art) - В Поморие живеят повече от 1000 украинци, сред които многодетни семейства и деца с увреждания. Повечето от 100 деца учат в български училища или посещават детски градини, вече говорят български и имат много местни приятелчета. Родителите им работят и се опитват да се интегрират в обществото. Вашата помощ ще подари на всяко нуждаещото се дете малко щастие и усещане за празник, далеч от дома за втора поредна Коледа.

- Регистрационно-приемателен център Харманли - Децата в РПЦ Харманли към момента са 224, от които 62 непридружени деца. Децата идват предимно от Сирия. Голяма част от тях са тук без семействата си и се справят сами с всичко. Обичат спорта, най-вече футбола. Така разпускат и забравят за малко за проблемите си. Харесват и другите спортни, рекреативни и образователни дейности, които им се предлагат. Особено любими са им готварските работилници. Тези занимания са възможност да излязат от стаите си и да прекарат време с приятели. Условията, в които са настанени, не са много добри и трудно се поддържа хигиената в тях.

- Изпълнено! Дневен център за деца и младежи с увреждания "Благовещение" - в Центъра има 32 деца и младежи с различни физически и ментални увреждания. Всички те имат грижовни и любящи семейства, но повечето само с един родител, баба и дядо, или други роднини. Много  обичат да се занимават с творчески дейности, които не само ги  забавляват, но и развиват техните умения, карат ги да мечтаят, дават им възможност за емоционално изразяване. По този начин те успяват да изпълнят дните си с радост от постиженията си, смисъл и стремеж към самоусъвършенстване.

Ако желаете да се включите в щафетата, можете да дарите сума по Ваш избор, както и да предложите да включим деца. Крайният избор кое приятелче да получи подарък ще бъде на самите подаряващи деца.

Организационни и транспортни разходи по кампанията ще бъдат покрити от събраната сума.

Новини и коментари

Основна снимка
Анна Хакман
Дарения
 2,095  лв.

Целева сума
 20,000  лв.
Край на кампанията
29.01.2024
Дарители
32

Категория на кампанията : Деца в риск

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Сдружение 'Отворени обятия'

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Марина Декова  100  лв.
Свитлана Бичко  40  лв.
Анонимен дарител  10  лв.
Илина Георгиева  80  лв.
Анонимен дарител  200  лв.

Инициатор

Основна снимка
Анна Хакман

QR Code на кампанията

Празнична щафета 'Отворени обятия' - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта