Всички кампании

Подкрепете новия ни проект #КоткитеНаСофия


В България има сериозен проблем с популациите на бездомните котки, но няма статистика за неговия мащаб и не се предприемат мерки на национално ниво за справяне с него. ЧЕТИРИ ЛАПИ стартираха първата систематична програма #КоткитеНаСофия за овладяване на популацията на бездомни котки съвместно със Столична община. Този дългосрочен проект включва редовни проучвания на котешките популации, масово кастриране и повишаване на осведомеността на собствениците на котки относно проблема. С трайното намаляване на популацията на бездомните кучета в София, нарасна броят на бездомните котки, които изместват кучетата от техните обитания и населяват все по-големи територии. Те имат вече и по-богати хранителни ресурси, както и все по-често са обгрижвани от живущите в района граждани.

Голяма част от работата по проекта #КоткитеНаСофия се извършва в Клиниката на ЧЕТИРИ ЛАПИ в Банкя. Само през 2022 година там са кастрирани и върнати на местообитанието им 2 233 котки. На онези, които не могат да продължат да живеят на улицата поради установени медицински проблеми, се оказва ветеринарна помощ и се търси дом. За изминалата година сме помогнали по този начин на 24 мъркащи приятели.

След предварително записан час всеки жител на столицата може да доведе в Клиниката в Банкя бездомно или дворно куче или коте. Кастрациите са напълно безплатни за гражданите, обгрижващи животните, единственото условие е те да се намират на територията на Столична община.

В допълнение към дейностите, извършвани от екипа от ветеринарни специалисти на ЧЕТИРИ ЛАПИ, всяка година раздаваме ваучери за кастрация в партньорски клиники в София. Ваучерите са безплатни и са предназначени за приятелите на животните, които искат да помогнат за регулирането на котешката популация в София, като направят най-доброто за бездомните опашатковци - да спрат безконтролното им размножаване и появата на нови беззащитни жертви на уличния живот, болестите и автомобилния трафик.

Проектът #КоткитеНаСофия се изпълнява с ресурсите на фондация ЧЕТИРИ ЛАПИ, чиято дейност се финансира изцяло от дарения.

С 5000 лева може да се осигури всичко необходимо за кастрацията на 100 котки.

С тази кампания фондацията се включва в Световното движение за празнуване на щедростта ЩедриятВторник 2023

gt logo 2022 01

 

 

Новини и коментари

Основна снимка
Мариана Витанова
Дарения
 35  лв.

Целева сума
 5,000  лв.
Край на кампанията
30.12.2023
Дарители
2

Категория на кампанията : Природа / животни

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: ЧЕТИРИ ЛАПИ България

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Мария Павлова  25  лв.
Анонимен дарител  10  лв.

Инициатор

Основна снимка
Мариана Витанова

QR Code на кампанията

Подкрепете новия ни проект #КоткитеНаСофия - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта