Всички кампании

Подари срещи с предприемачи на 59 малки професионални гимназии


Предприемачи в клас – палим искрата“ е платформа, която позволява на всеки учител да организира срещи с успели български предприемачи и да запознае своите ученици с предприемаческия дух и начин на мислене през техните истории. Нашата мисия е всеки ученик в България да има достъп до такива срещи, през които да получи необходимата мотивация да развие своя професионален потенциал, обогатявайки както себе си, така и средата, в която живее.

Целта е да разпространим нашите материали и послания до 59 професионални гимназии от по-малки населени места с под 200 ученици - общо 7 967 учащи в цялата страна. Сред училищата, които ще подпомогнем, са например Техническата професионална гимназия "Никола Йонков Вапцаров" в Радомир, Професионалната гимназия по строителство, електротехника и услуги в Тетевен, Професионалната гимназия по хранително-вкусови технологии “Атанас Ченгелев” в Пещера. 

По-малките училища нямат възможностите за срещи и досег до предприемаческата култура като училищата в големите градове. По данни на Института за пазарна икономика съществуват проблеми с продължение на образованието и реализацията след завършване на ученици от профилирани гимназии. В България преприемаческата активност е сравнително ниска, което според Глобалния Предприемачески Мониторинг в България се дължи на неумение да се разпознават добри бизнес възможности, както и с ниска самооценка на притежаваните знания и умения. Предприемачите помагат на младежите да са по-подготвени и адаптивни по пътя на реализация, който са избрали с разказите си за   трудностите, през които са минали и усвояването на важни умения

Всеки 1 лев, който получим от Вас като дарение, ще осигури едногодишен достъп на всеки един ученик от 59-те малки професионални гимназии до над 40 предприемачески истории за “вдъхновението да решаваш проблеми и да постигаш удовлетворение от успехите, както и за куража да опитваш, дори да не се получава веднага”. Всяка история се стреми да запали искрата на предприемаческото мислене и да мотивира учениците, като представи хората, практикуващи тази дейност, независимо от предмета на дейност, родно място, пол, завършено училище и начални условия на живот.

Ако и Вие искате да запалите искрата, можете да се включите като дарител в настоящата кампания “Подари срещи с предприемачи на 59 малки професионални гимназии”, която има за цел да достигне до тези 7 967 ученици. Всеки, дарил над 50 лв. ще бъде включен в списъка с дарители на нашия сайт.

Повече за нас: От 2020 г. до днес имаме осъществени срещи с над 300 класа из цялата страна. Само в рамките на “Световната седмица на Предприемачеството”, която се проведе между 13 и 19 ноември 2023 г., успяхме да достигнем до над 1 500 ученици из цялата страна с 10 български предприемачи, които им разказаха своите завладяващи истории, изпълнени с ценни уроци и положителен заряд. 

С тази кампания сдружение ИНКРЕДА се включва в Световното движение за празнуване на щедростта ЩедриятВторник 2023

gt logo 2022 01

 

За контакт: Мира Кръстева, office@predpriemachi.bg

Новини и коментари

Основна снимка
Мира Кръстева
Дарения
 560  лв.

Целева сума
 7,967  лв.
Край на кампанията
30.05.2024
Дарители
4

Категория на кампанията : Образование / наука

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Сдружение ИНКРЕДА

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  500  лв.
Станислав Костадинов  25  лв.
Nadia Daneva  25  лв.
Мира Кръстева  10  лв.

Инициатор

Основна снимка
Мира Кръстева

QR Code на кампанията

Подари срещи с предприемачи на 59 малки професионални гимназии - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта