Всички кампании

Достъп до природата за хора с двигателни затруднения


Здравейте, това сме ние - смелчаците от „Ела и ти”.

Вече 6 години организираме събития, в които с помощта на доброволци помагаме на трудно или напълно неподвижни хора да достигнат до планински върхове, да плуват по реки и язовири, да полетят с крило, да участват в състезание по планинско бягане, да се спуснат в пещери, да се потопят в красотата на зимната планина, да посрещнат залеза на върха. Природата на нашата страна е красива и величествена и вярваме, че трябва да бъде достъпна за всички нас. Правим всичко възможно, без да щадим време и сили, за да можем да покажем това и на нашите приятели със затруднена или пълна неподвижност. А усещането да си причина за усмивката на лицето на друг човек е неописуемо. Ела и ти!

Имаме нужда от Вашата подкрепа, за да продължим да създаваме свят, в който невъзможното става реално, а думите равнопоставеност, толерантност и помощ са двигателите на тази магия.Предизвикателствата стават все по-големи, както и броят на участниците. Всеки път се разделяме с въпроса на нашите участници: „Кога е следващото събитие?”За да не вдигаме рамена, а да можем решително да кажем кога, имаме нужда от Вашата подкрепа. Поставихме си амбициозния план – всеки месец по едно събитие!

Защо го правим?

Интересът към събитията ни нараства постоянно. Разчупихме стереотипа и показахме на хората с увреждания един различен свят, на приятелска общност, по-екстремно преживяване и силни емоции. До момента сме успели да покажем недостъпни места, закътани в нашата природа на над 150 човека с увреждания и с подкрепата на над 450 доброволци. Бяхме на Седемте Рилски езера, в пещерите Съева дупка, Снежанка, Банковица и Проходна, качихме се няколко пъти на снежния Черни връх и достигнахме х. Вихрен с шейни, теглени от скиори, плувахме на водни колела в язовири и реки, прелетяхме с въжен тролей над Фотински водопади, посрещахме изгреви и изпращахме залези,  качихме се на Караджов камък, преминахме трудната пътеката до пещерата на Св. Иван Рилски, участваме всяка година в състезанието “По стъпките на Алеко” в отбори с нашите многобройни приятели с увреждания. А тази годна успяхме да достигнем до х. "Рибни езера" и до най-високия язовир "Калин" и до х. "Иван Вазов". Твзи събития бяха предизвикателство, защото успяхме да осигурим и високопроходими автомобили.

Каним всички желаещи да се включат в нашата кампания, за да тръгнем отново на един разЛичен планински поход във всички годишни сезони.Искаме отново да минем отвъд границите, разчупим стереотипа и покажем, че и те, хората с увреждания могат да имат едно по-различно и екстремно преживяване.

Ако някой каже НЕВЪЗМОЖНО! То ние всеки път отговаряме: не, ВЪЗМОЖНО е!

Наличните колички успяхме да стегнем, обновим и съхраним, благодарение на Вашата подкрепа.

В момента имаме огромна необходимост от закупуването на още поне една специализирана количка – оригинална от производителя. Средства са ни необходими за регулярното организиране и провеждане на събитията, подсигуряване на необходим инвентар, регулярно обучение на нашите доброволци, базово помещение и разбира се, текущите административни разходи и счетоводни услуги, без които не може.

 

С тази кампания фондация "Ела и ти" се присъединява към Световното движение за празнуване на щедростта ЩедрияВторник 2023

gt logo 2022 01

Новини и коментари

Основна снимка
Гергана Дойчинова
Дарения
 6,874  лв.

Целева сума
 10,000  лв.
Край на кампанията
31.01.2024
Дарители
45

Категория на кампанията : Деца и възрастни с увреждания

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: фондация "Ела и ти"

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  20  лв.
Николай Борисов  20  лв.
Първолета  80  лв.
Plamen Bratanov  300  лв.
Цветелина Христова  20  лв.

Дар за дарители


Дарете 100 лв. и ще получите:
емайлирано канче със слогана и логото
на фондацията

Общо 120 дара са осигурени.
 

Инициатор

Основна снимка
Гергана Дойчинова

QR Code на кампанията

Достъп до природата за хора с двигателни затруднения - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта