Всички кампании

Децата от Неделното училище в Русе очакват вашата подкрепа


„Само едно нещо е важно: качеството и количеството на любовта,
която раздаваш на всички – на всички, без да ги делиш.“
майка Гавриила

Сдружение 'Теосис' организира кампания за събиране на средства, чрез която да подсигури място за обучение на деца и младежи от Неделното училище в град Русе.

Около 20 деца на възраст между 7 и 16 години посещават храм „Свети Николай“ в неделния ден и участват в богослужението. През летните месеци се включват в детски лагери в Бачковски и Троянски манастири, поклоннически пътувания, разходки в района, придружени с игри и беседи. Учим децата на вярата, на християнските ценности и подпомагаме изграждането им като личности. Обученията включват развитие уменията за общуване и създаване на приятелски отношения, умения за безконфликтно водене на спорове чрез организиране на дебати. Учим младите хора на уважение към другите и правилно отношение към природата.

В началото започнахме с няколко деца, но в последствие групата нарасна. Младите хора се опознаха, сприятелиха се и създадоха младежка общност. Това доведе до необходимостта от обособяване на помещение, в което след като приключи неделното богослужение, децата да могат да похапнат, да побеседваме, да си поговорят по между си.
Общата стойност на проекта е 8900 лв. Досега сме събрали 2650 лв., изразходили сме за реконструкция на самостоятелно помещение, което се намира в двора на храма – 1950 лв. Имаме нужда от още 6250 лв., за да довършим ремонта и да направим обзавеждането.

“Почувствах много положителни емоции. Забавлявахме се много, ходихме на различни места, видяхме и научихме нови неща. Идвам вече трета година и всеки път правим нещо различно и се забавляваме много. Тази година стояхме повече време в лагера и това ни помогна да се сближим повече по между си, защото прекарвахме повече време в разговори и опознаване. Хареса ми и парти вечерта, когато си пускахме музика, пяхме и танцувахме.
Тези летни лагери са незабравими!”

С много обич, Боряна, 8 клас.

Новини и коментари

Основна снимка
Marusya Tsvetanova
Дарения
 0  лв.

Целева сума
 6,250  лв.
Край на кампанията
19.12.2023
Дарители
0

Категория на кампанията : Подобряване на средата

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: сдружение 'Теосис'
Не са получени дарения за тази кампания.
Станете първия дарител за тази кампания

Дар за дарители


Дарете 200 лв. и ще получите:
Чаша с името на кампанията и
благодарствен адрес

Общо 20 дара са осигурени.
 

Инициатор

Основна снимка
Marusya Tsvetanova

QR Code на кампанията

Децата от Неделното училище в Русе очакват вашата подкрепа - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта