Всички кампании

Помогни на дете с талант в неравностойно положение


Ние, сдружение ЗОНО (Заедно обединени за ново общество), сме екип от млади хора, израснали в малки градове, които сами са изпитали липсата на възможности в детството си. Всеки от нас е имал талант, който не е реализирал или е бил в трудна житейска ситуация. Нашата лична кауза е да подкрепяме деца в неравностойно положение и техните семейства, осигурявайки им образование и подкрепа, която бихме желали да сме имали в миналото си. Чрез събития и дарения, ние се опитваме да вдъхновим децата да развият своя потенциал и таланти и да вярват в доброто.

Стартирахме кампания „За децата в любов“, водени от желанието да подкрепим деца с таланти, чиито семейства нямат финансовата възможност да ги развиват и деца в риск, които поради липса на средства са застрашени да живеят в бедност и социална изолация. Кампанията протече под формата на онлайн конкурс с форма за регистрация за участие. В първия етап кандидатстваха деца от цялата страна чрез своите родители/законни представители, които отговаряха на 1 от двата критерия:

1.       Деца с таланти от социално слаби семейства, които нямат финансова възможност за развиването им;

2.       Деца в неравностойно положение, които поради липса на средства  са застрашени да живеят в бедност и социална изолация;

Единодушно взехме решение да се подпомогне на всички деца от кампанията, които отговарят на изискванията. Като сумите, които ще получат децата чрез събиране на дарения ще се използват в 2 направление: за подпомагане за развитие на талант и за социално подпомагане. Определихме за социално подпомагане сумата от 150лв на дете в 1 семейство. За подпомагане на талант или в случаите на заболяване на дете, сумата се определя според нуждите.

Мили хора, запознайте се с историите на нашите смели герои от кампанията „За децата с любов“. Всички 20 деца са пъстри като света. Някои са с невероятната дарба да пресъздават живота в рисунка, други да пеят, да танцуват балет, да решават математически задачи с лекота, да играят футбол или просто имат нужда от печка, за да се стоплят. Други са подложени на изпитанието да живеят в оковите на болестта ДЦП. Общото между тях е, че са прекрасни деца в неравностойно положение към които съдбата е била неблагосклонна.

За да подпомогнем 20 деца с таланти и деца, живеещи в изключително тежки условия, имаме нужда от общо 4664 лв, за да покрием минималните нужди на всяко едно дете за месец. Кампанията е с продължителност 1 година, като се надяваме през този период да облекчим и подкрепим семействата на децата. Сумата, която се надяваме да съберем за 1 година е 55 968лв.

Може да се запознаете с историята и нуждите на всяко едно дете тук: https://tuns.world/decata/

Новини и коментари

Основна снимка
Деница Маринова
Дарения
 2,700  лв.

Целева сума
 4,664  лв.
Край на кампанията
30.01.2024
Дарители
18

Категория на кампанията : Деца в риск

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Сдружение ЗОНО

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  685  лв.
Анонимен дарител  500  лв.
Rumyana Gradeva  100  лв.
Мартин Павлов  50  лв.
Никола Хаджиев  500  лв.

Инициатор

Основна снимка
Деница Маринова

QR Code на кампанията

Помогни на дете с талант в неравностойно положение - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта