Всички кампании

Помогни на дете с талант в неравностойно положение


Ние, сдружение ЗОНО (Заедно обединени за ново общество), сме екип от млади хора, израснали в малки градове, които сами са изпитали липсата на възможности в детството си. Всеки от нас е имал талант, който не е реализирал или е бил в трудна житейска ситуация. Нашата лична кауза е да подкрепяме деца в неравностойно положение и техните семейства, осигурявайки им образование и подкрепа, която бихме желали да сме имали в миналото си. Чрез събития и дарения, ние се опитваме да вдъхновим децата да развият своя потенциал и таланти и да вярват в доброто.

Стартирахме кампания „За децата в любов“, водени от желанието да подкрепим деца с таланти, чиито семейства нямат финансовата възможност да ги развиват и деца в риск, които поради липса на средства са застрашени да живеят в бедност и социална изолация. Кампанията протече под формата на онлайн конкурс с форма за регистрация за участие. В първия етап кандидатстваха деца от цялата страна чрез своите родители/законни представители, които отговаряха на 1 от двата критерия:

1.       Деца с таланти от социално слаби семейства, които нямат финансова възможност за развиването им;

2.       Деца в неравностойно положение, които поради липса на средства  са застрашени да живеят в бедност и социална изолация;

Единодушно взехме решение да се подпомогне на всички деца от кампанията, които отговарят на изискванията. Като сумите, които ще получат децата чрез събиране на дарения ще се използват в 2 направление: за подпомагане за развитие на талант и за социално подпомагане. Определихме за социално подпомагане сумата от 150лв на дете в 1 семейство. За подпомагане на талант или в случаите на заболяване на дете, сумата се определя според нуждите.

Мили хора, запознайте се с историите на нашите смели герои от кампанията „За децата с любов“. Всички 20 деца са пъстри като света. Някои са с невероятната дарба да пресъздават живота в рисунка, други да пеят, да танцуват балет, да решават математически задачи с лекота, да играят футбол или просто имат нужда от печка, за да се стоплят. Други са подложени на изпитанието да живеят в оковите на болестта ДЦП. Общото между тях е, че са прекрасни деца в неравностойно положение към които съдбата е била неблагосклонна.

За да подпомогнем 20 деца с таланти и деца, живеещи в изключително тежки условия, имаме нужда от общо 4664 лв, за да покрием минималните нужди на всяко едно дете за месец. Кампанията е с продължителност 1 година, като се надяваме през този период да облекчим и подкрепим семействата на децата. Сумата, която се надяваме да съберем за 1 година е 55 968лв.

Може да се запознаете с историята и нуждите на всяко едно дете тук: https://tuns.world/decata/

Новини и коментари

Основна снимка
Деница Маринова
Дарения
 105  лв.

Целева сума
 4,664  лв.
Край на кампанията
30.01.2024
Дарители
3

Категория на кампанията : Деца в риск

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Сдружение ЗОНО

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  50  лв.
Лина Калайджиева  50  лв.
Rumen Minchev  5  лв.

Инициатор

Основна снимка
Деница Маринова

QR Code на кампанията

Помогни на дете с талант в неравностойно положение - Платформата
Платформата.бг © 2023. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта