Всички кампании

Дари възможност, стани част от промяната!


Младежка фондация “Арете” подкрепя ученици и студенти от ромски произход.

Те са млади хора! Като всички млади хора, и те мечтаят, вярват, съмняват се, забавляват се, страдат, търсят се, трудят се, учат! Всеки пише историята си!

Вярваме, че в тях се крият неограничени възможности и потенциал за постижения. Защото ние ги познаваме и сме част от пътя им... Познаваме Златка, която миналата година завърши 12 клас в паралелка “Приложно програмиране” и сега вече е първокурсник в специалност “Софтуерни технологии и дизайн” в Пловдивски университет. Познаваме и Янко, който вече трета година учи “Водоснабдяване и канализация” в Университета по архитектура, строителство и геодезия и всяко лято работи на морето, за да се издържа по време на ученето си. Част сме и от историите на Сияна, студентка по медицина, на Адриана и Виктория студентки по право, Александра, която завършва “Българистика и медии” и още десетки истории за успели млади роми.  

С вяра в образованието и потенциала на всеки млад човек, Младежка фондация "Арете"- България се стреми да подкрепя сбъдването на мечтите за знание и развитие на ромски ученици и студенти. Имаме нужда от вашата подкрепа, за да продължим да правим това възможно.

През последните три години, с помощта на наши младежи-доброволци и чрез ежегоден благотворителен концерт успяхме да осигурим 22 стипендии на ромски ученици и студенти, които се стремят към успех в образованието. 

С вашата дарителска помощ можем да подкрепим още млади хора и да им помогнем да реализират своите мечти.

  Вашите дарения ще бъдат използвани за:

   - стипендии за студенти от ромски произход, които се стремят да завършат висше образование.

   - стипендии за ромски ученици в XII клас с отличен успех, които заслужават подкрепа, за да продължат в университет.

Вашите дарения ще подкрепят зрелостници за разходите си за кандидатстване в университет, вече приети студенти за семестриална такса, учебници или наем в общежитие.

С вашата щедрост можем да създадем възможности за учениците и студентите, които търсят образователния си път. Помогнете ни да продължим да инвестираме в тяхното бъдеще и да направим образованието достъпно и вдъхновяващо за следващото поколение образовани ромски младежи.

Дарете сега и станете част от вдъхновяващата история на някое умно и мотивирано момиче или момче, защото няма по-добри новини от тези, когато чуваш: "Приета съм, приет съм...!". 

Благодарим Ви за подкрепата!

ТУК може да изгледате кратко видео с нашите стипендианти за 2022/2023 година.

Тази година инициативата ще бъде предшествана от конкурс: “Aрете” - бъди промяната на XXI век! за млади творци в сферата на визуалните изкуства. Творбите, които получим, ще бъдат включени в обща изложба и ще могат да бъдат закупени онлайн или по време на благотворителния концерт, като събраните средства ще бъдат добавени към общия фонд за стипендии.

Новини и коментари

Основна снимка
Радостина Чапразова
Дарения
 795  лв.

Целева сума
 7,560  лв.
Край на кампанията
29.12.2023
Дарители
5

Категория на кампанията : Образование / наука

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Младежка фондация "Арете" - България

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  150  лв.
Анонимен дарител  100  лв.
violeta  400  лв.
Нанси Борисова  100  лв.
Анонимен дарител  45  лв.

Дар за дарители


Дарете 600 лв. и ще получите:
Плакат и значка "Дарител"

Общо 16 дара са осигурени.
 

Инициатор

Основна снимка
Радостина Чапразова

QR Code на кампанията

Дари възможност, стани част от промяната! - Платформата
Платформата.бг © 2023. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта