Всички кампании

Неоткрити олимпийски надежди - хората от Дом за лица с деменция в Казанлък


Обещаващите неоткрити олимпийски надежди е кампания за насърчаване на благосъстоянието на хората, настанени в Дом за пълнолетни лица с деменция в Казанлък чрез тенис на маса.

Практикуването на тенис на маса сред хора с когнитивни разстройства особено в ранен стадий на заболяването има доказан благотворен ефект върху здравето. В Дома за хора с деменция в Казанлък има 10 мъже, които са в ранен стадий на заболяването, в добра физическа активност, спортували са активно и имат силно желание да практикуват този вид спорт.

Домът не разполага с такова оборудване, а редовната практика може значително да подобри както физическата и когнитивната функция на потребителите, настроението и благосъстоянието и цялостното им качество на живот, така и да намали стреса и напрежението на грижещите се.

Със сумата от 4000 лв. ще се закупи маса за пинг-понг за 10 броя потребители и 8 души грижещи се от Дома и ще осигури участие на един от тях (и двама придружители) в първия Световен фестивал по тенис на маса за здраве за хора с деменция, който ще се проведе в Крит, Гърция от 1 до 5 ноември 2023 г. - за трнспортни разходи, хотел и храна. Основната цел на фестивала е повишаването на осведомеността за ползите от редовното практикуване на тенис на маса за хора с когнитивни разстройства като болестта на Алцхаймер.

С тази кампания ще подпомогнем участието във фестивала на един човек от „скритите“ български олимпийски надежди от Дома в Казанлък и ще популяризираме ползите от практикуването на тениса на маса за подобряване на когнитивните и двигателните умения и качеството на живот на хората с когнитивни проблеми!

Благодарим на всички, които ще станат съпричастни на това добро начинание!

Новини и коментари

Основна снимка
Красимира Йорданова
Дарения
 433  лв.

Целева сума
 4,000  лв.
Край на кампанията
30.10.2023
Дарители
7

Категория на кампанията : Деца и възрастни с увреждания

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Фондация "Състрадание Алцхаймер България"

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Denitsa Stoyanova  20  лв.
Йорданка Славова  100  лв.
Елица Баракова  40  лв.
Анонимен дарител  108  лв.
Анонимен дарител  50  лв.

Инициатор

Основна снимка
Красимира Йорданова

QR Code на кампанията

Неоткрити олимпийски надежди - хората от Дом за лица с деменция в Казанлък - Платформата
Платформата.бг © 2023. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта