Всички кампании

Дари за Светулка, Овергаз ще удвои!


Дарете за детски отделения „Светулка“, „Овергаз“ ще удвои сумата 

 „Овергаз“ се присъединява към дарителската кампания на фондация „За доброто“ за създаването на детски отделения „Светулка“.

Дарете, за да преобразим болниците, в които се лекуват българските деца! Ако сте физическо лице, „Овергаз“ ще удвои сумата и Вашата подкрепа ще стане двойно по-силна.  

Идеята „Светулка“  

Дружелюбна и лечебна среда. Качествено и достъпно детското здравеопазване. Уютно, шарено, чисто и светло място, което успокоява, а не плаши. Диалог между децата, родителите и лекуващите, доверие и съпричастност за доброто на детето. Неотменно право на всяко дете пациент да получава информация за процеса на лечение на достъпен за него език. Среда, в която запазва социалната си активност. Защото детето трябва да остане дете, дори когато боледува. „Светулка“ е отношението към децата пациенти, което обществото очаква и изисква от държавата си. 

 „Светулка“ в действие 

Създадохме отделения „Светулки“ в Айтос и Силистра. Започнахме преобразяването на отделенията в болниците в Ловеч и Велико Търново.

12 стаи в секторите за кърмачета, малки деца и юноши вотделението в МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стонов“ в Ловеч ще оживеят с приказни герои, нови болнични легла, мебели и оборудване.

В МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ започна промяната на 13 стаи в секторите за кърмачета, малки деца и юноши. Пациентите на отделението са средно 2000 на година. Стаите ще светнат с рисунки и цветове, които забавлявати успокояват. Ще бъдат добвени комфортни мебели и оборудване за децата и придружаващите ги родители. Ще преобразим и единственото болнично училище, запазено в България. Така децата няма да прекъсват образованието си, докато боледуват. Ще бъдат подновени лекарските кабинети и манипулационните. По нов начин ще изглеждат главният вход, фоайето и приемният кабинет. Ще бъде осигурено допълнително модерно медицинско оборудване. И да, ще има весела зона за игра. 

„Овергаз“ е социално отговорна и ангажирана компания, която се стреми да бъде полезна за своите служители, клиенти, доставчици, партньори и, разбира се, да еотговорна към обществото. Вярваме, че успехът се измерва с ползите, които създаваме за другите. За да подкрепи силата на общността, непримиримостта към условията, в които децата на България се лекуват, а педиатрите работят, както и водени от желанието за постигане на по-добра болнична среда, „Овергаз“ ще удвои събраната от физически лица в рамките на кампанията (в размер на до 50 000 лева) - служители, клиенти и граждани, като по този начин изпълним заедно заложената крайна финансова цел от 100 000 лева за цялостно реновиране на двете отделения.

„Овергаз“ става третият голям партньор на „Светулка“ заедно с фондация „Америка за България“ и Ротари клуб Велико Търново. Проектът в Ловеч е подкрепен от Фондация “Америка за България”.    

Новини и коментари

Основна снимка
Свилена Георгиева
Дарения
 36,253  лв.

Целева сума
 50,000  лв.
Край на кампанията
27.11.2023
Дарители
299

Категория на кампанията : Подобряване на средата

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Фондация За Доброто

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  100  лв.
Веселина Дончева - 2 картини  200  лв.
Анонимен дарител  100  лв.
Иван Димитров  50  лв.
Анонимен дарител  25  лв.

Инициатор

Основна снимка
Свилена Георгиева

QR Code на кампанията

Дари за Светулка, Овергаз ще удвои! - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта