Всички кампании

Помогни на деца в нужда да участват в разкопки в град Велики Преслав


Щастливи сме да ви представим различна кампания, насочена към децата от "Дари знание". Поканата ни от Фондация Open Space да изпратим деца, които да се включат в образователна програма с разкопки в град Преслав е факт, а ние не разполагаме с много време.  

В инициативата ще участват младежи от девет държави като доброволци с подкрепата на Европейската програма "Европейски корпус за солидарност".

Нека да се обединим и да дадем възможност на деца от семейства в нужда да обменят опит и знания с младежи от други държави, да подобрят своята увереност и независимост и да стимулираме тяхното любопитство чрез досега им до историята лице в лице.

За целта е необходимо да съберем средства, за да изпратим своите най-заслужили ученици, които неуморно се трудиха през изминалата учебна година. Престоят на едно дете за четири дни е 210 лева (включва три нощувки, храна и транспорт).

Намерението ни е да изпратим 10 деца, за което са необходими 2100 лв.

От всички нас зависи колко деца ще успеем да изпратим, за да се потопят в дълбините на историята и да видят науката отблизо.

Програмата в град Преслав е от 1 до 30 август (ние можем да се включим в този период).

---------------------

"Дари знание" започна като страничен проект на Фондация „Добро за всеки“ - това стана през октомври 2022 г. с уроци по математика, български и английски език, водени от доброволци. Отдадеността на учителите, желанието на децата да учат и подобряването на резултатите им в училище, допринесоха в началото на 2023 г. да бъде регистрирана Фондация „Дари знание“.

Дейността ни включва: дарения на техника, помагала и книги за читалища и библиотеки; дарения на учебни пособия за деца в неравностойно положение; целогодишни групови занятия за ученици в различна възраст; и др.

Започнахме с малка група деца в едно помещение, а в момента децата са 76, а помещенията - 6. Вече получаваме и редовна подкрепа от дарители, както и от малки и големи фирми.

Отчета за учебната 2022-23 г. можете да видите тук.

Всякакви подробности за целите и пътя на "Дари знание" можете да намерите в сайта ни: https://dariznanie.bg/

Новини и коментари

Основна снимка
Мариана Костова
Дарения
 2,128  лв.

Целева сума
 2,100  лв.
Край на кампанията
01.08.2023
Дарители
3

Категория на кампанията : Образование / наука

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Фондация "Дари знание"

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  2,000  лв.
Анонимен дарител  20  лв.
Анонимен дарител  108  лв.

Инициатор

Основна снимка
Мариана Костова

QR Code на кампанията

Помогни на деца в нужда да участват в разкопки в град Велики Преслав - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта