Всички кампании

Създаването на младежки център в село Ресилово


Цел:  С тази кампания целим да създадем младежки център за учене и релаксация на децата от село Ресилово. Помещението, което се намира в кметството на селото ще бъде ремонтирано, обзаведено с мебели и два компютъра и ще му бъдат предоставени книги, бордови игри и арт материали.

Кой: Ние сме Светлин, Тодор и Стефан - трима приятели от дълги години. Имаме различни професии (програмист, QA и учител), но любовта ни към планината е обща. Еднакви са ни и ценностите за образование и подкрепа за децата в тяхното развитие. Да направим преход с благотворителна кауза се вдъхновихме през лятото на 2022 г. по време на преминаването ни по маршрута Е4 (от София до границата с Гърция). Там се запознахме с двама мъже, които правиха прехода, за да подпомогнат център за работа с деца с аутизъм. 

Така решихме да извървим похода Ком-Емине с кауза – да помогнем за развитието на децата от село Ресилово.

Какво: На 16.07.2023 стартираме нашия преход по маршрута Ком-Емине. Плануваме да изминем 650 км по билото на Стара планина за 21 дена. По време на прехода ще качваме съдържание, в което ще споделяме нашите преживявания. Така ще се опитаме да създадем приятни емоции за хората, които ни последват в социалните мрежи, но също и ще потърсим подкрепа за нашата кауза. 

За кого: Младежкият център, който искаме да създадем, се намира в село Ресилово – китно село в полите на Рила планина с около 1200 жители, от които около 100 деца. Помещението ще може да се използва от деца на различни възрасти - от 7 до 18 години. То ще се намира в кметството на селото (имаме подкрепата на кмета и неговия екип за нашата кампания). Ремонтирайки помещението и обзавеждайки го, ще целим да създадем благоприятна среда за децата от селото (а защо не и от съседните села) да учат, да прекарват приятно време заедно и да се занимават с изкуства. Тъй като училището в селото не функционира от години, в младежкия център ще има възможност да се изнасят уроци. 

Надяваме се заедно да подпомогнем развитието на децата от селото!

Новини и коментари

Основна снимка
Стефан Атанасов
Дарения
 10,685  лв.

Целева сума
 12,000  лв.
Край на кампанията
30.08.2023
Дарители
87

Категория на кампанията : Подобряване на средата

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: СТОСТО

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Георги Кирков  100  лв.
Анонимен дарител  10  лв.
Йордан Годинов  200  лв.
Анонимен дарител  100  лв.
Анонимен дарител  300  лв.

Инициатор

Основна снимка
Стефан Атанасов

QR Code на кампанията

Създаването на младежки център в село Ресилово - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта