Всички кампании

Подкрепи образованието на децата в нужда


За второ поредно лято “Отворени обятия” ще въвлече стотина деца от България и Украйна във вълнуваща лятна школа в сърцето на София. Ежедневната ни дейност през юли и август 2022-а година подготви 96 украински деца между 6 и 17-годишна възраст за първия им досег до българското училище. След края на програмата, над 60 ученици успешно влязоха в български училища и говореха български на ниво А2.

Програмата на Лятна школа “Отворени обятия” предоставя помощ за ученици от Украйна, намерили убежище в София, както и за местни ученици, чиито родители имат нужда от помощ в грижите за децата през летния сезон.
Програмата предоставя целодневна грижа, помощ с уроците и образователни програми, формални и неформални, в рамките на два месеца, създавайки безопасна среда за общуване и равни възможности за развитие на ученици,
идващи от различни социални, културни и географски среди, като същевременно подпомага техните родители в грижата.

През 2023 година отново ще вплетем местни и украински хлапета във вълнуваща програма с разнообразни активности - занятия по български, посещения на музеи, галерии и природни обекти в близост до София, спорт, танци, творчество и какво ли още не. В края на лятото участниците в нашата школа ще бъдат щастливи, обединени и вдъхновени от българския език и култура. Мисията ни да включим украинските деца максимално устойчиво в българското общество, за да реализират пълния си потенциал има нужда от Вашата подкрепа. Заедно можем да докажем, че предизвикателствата могат да се посрещат и така - не със скръстени ръце, а с отворени обятия.

Кога - юли и август 2023 г., къде - София, за кого: деца и ученици между 6 и 17 години - бежанци от Украйна и Близкия Изток и местни деца в затруднено положение, чиито родители имат нужда от помощ в грижите през лятото.

Кои сме ние: Сдружение “Отворени обятия”

Новини и коментари

Основна снимка
Анна Хакман
Дарения
 410  лв.

Целева сума
 15,000  лв.
Край на кампанията
26.06.2023
Дарители
6

Категория на кампанията : Изберете категория

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Сдружение Отворени обятия

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  25  лв.
Анонимен дарител  50  лв.
Стефан Диков  150  лв.
Мария Иванова  20  лв.
Стела Христова - Сачи  150  лв.

Инициатор

Основна снимка
Анна Хакман

QR Code на кампанията

Подкрепи образованието на децата в нужда - Платформата
Платформата.бг © 2023. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта