Всички кампании

Към звездите /Dare to Dream


" Какво трябва да уча, за да отида на Марс?"

Този въпрос задава Самуил Николов на родителите си още в детската градина.

Следват години на целеустременост и упорито следване на мечтата.

Завършващият с пълно отличие след броени дни Природоматематическата гимназия "В.Друмев" във Велико Търново абитуриент е носител на множество отличия от олимпиади по математика, програмиране и многократен шампион по плуване.

„Интересът към космоса е още, откакто започнах училище. От 8-9 годишна възраст много ме е интересувала астрономията и по-конкретно астрофизика и изследване на различните космически обекти. На 11-годишна възраст бях най-малкият стипендиант от България, изпратен в базата на НАСА в Измир, Турция. През последните две години разработвам уеб платформа със съдействието на най-големите компании, които правят космически изследвания – НАСА, „Спейс Екс“, Международната космическа станция, и благодарение на тяхната частна информация, която предоставят лично на мен, съм комбинирал най-актуалната информация за космически изследвания, които човечеството извършва“.

Световните космически гиганти окрилили Самуил Николов да обедини двете си страсти – програмиране и космос и да продължи да учи и да се развива в обработката на данни за изстрелване и контролиране на космически операции. Това е специалността, в която великотърновецът е приет да учи в американския авиационен университет „Ембри-Ридъл“ в Дейтона Бийч в щата Флорида.

В специалността му - "Космически операции", американският университет приема годишно до 30 студенти. Курсът на обучение е 4 години. Великотърновският младеж е с частична стипендия от 15 хиляди долара годишно, води разговори с университета за нейното увеличение, заради различните му академични и спортни постижения, но въпреки всичко е много далеч от нужната сума от 65 хиляди долара на година за обучение и издръжка. Родителите му го подкрепят, но и са сериозно притеснени, заради непосилната сума, която трябва да осигурят.

Това е следващата стъпка от пътя на Самуил.

Нека заедно да сбъднем една мечта.....

Новини и коментари

Основна снимка
Анелия Бугерова
Дарения
 2,365  лв.

Целева сума
 100,000  лв.
Край на кампанията
24.07.2023
Дарители
22

Категория на кампанията : Образование / наука

Правен статут: Физическо лице

Даренията ще получи: Самуил Николов

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Веселина Денева  50  лв.
Ярослава Петкова-Запрянова  500  лв.
Васил Даскалов  100  лв.
Iliya  100  лв.
Анонимен дарител  300  лв.

Инициатор

Основна снимка
Анелия Бугерова

QR Code на кампанията

Към звездите /Dare to Dream - Платформата
Платформата.бг © 2023. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта