Всички кампании

Към звездите /Dare to Dream


12.07.2023 

Уважаеми дарители,

Кампанията за пътя към мечтата на Самуил е към края си! Благодарение на вашата щедрсот успяхме от различни източници да наберем 82 551 лв. Тези средства сме декларирали като налчини пред университета и Самуил ще пътува!

Оставяме кампанията тук активна, за да помогнем на семейството и за закупуването на самолетните билети- около 6000 лв и издаването на визи-690 лв. Ето защо променяме и целевата сума по каманията.

Остана още малко! Вярваме, че ще успеем заедно!

 

" Какво трябва да уча, за да отида на Марс?"

Този въпрос задава Самуил Николов на родителите си още в детската градина.

Следват години на целеустременост и упорито следване на мечтата.

Завършващият с пълно отличие след броени дни Природоматематическата гимназия "В.Друмев" във Велико Търново абитуриент е носител на множество отличия от олимпиади по математика, програмиране и многократен шампион по плуване.

„Интересът към космоса е още, откакто започнах училище. От 8-9 годишна възраст много ме е интересувала астрономията и по-конкретно астрофизика и изследване на различните космически обекти. На 11-годишна възраст бях най-малкият стипендиант от България, изпратен в базата на НАСА в Измир, Турция. През последните две години разработвам уеб платформа със съдействието на най-големите компании, които правят космически изследвания – НАСА, „Спейс Екс“, Международната космическа станция, и благодарение на тяхната частна информация, която предоставят лично на мен, съм комбинирал най-актуалната информация за космически изследвания, които човечеството извършва“.

Световните космически гиганти окрилили Самуил Николов да обедини двете си страсти – програмиране и космос и да продължи да учи и да се развива в обработката на данни за изстрелване и контролиране на космически операции. Това е специалността, в която великотърновецът е приет да учи в американския авиационен университет „Ембри-Ридъл“ в Дейтона Бийч в щата Флорида.

В специалността му - "Космически операции", американският университет приема годишно до 30 студенти. Курсът на обучение е 4 години. Великотърновският младеж е с частична стипендия от 15 хиляди долара годишно, води разговори с университета за нейното увеличение, заради различните му академични и спортни постижения, но въпреки всичко е много далеч от нужната сума от 65 хиляди долара на година за обучение и издръжка. Родителите му го подкрепят, но и са сериозно притеснени, заради непосилната сума, която трябва да осигурят.

Това е следващата стъпка от пътя на Самуил.

Нека заедно да сбъднем една мечта.....

Новини и коментари

Основна снимка
Анелия Бугерова
Дарения
 6,465  лв.

Целева сума
 14,000  лв.
Край на кампанията
20.07.2023
Дарители
75

Категория на кампанията : Образование / наука

Правен статут: Физическо лице

Даренията ще получи: Самуил Николов

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  30  лв.
Анонимен дарител  30  лв.
Анонимен дарител  40  лв.
Paulo Liao  150  лв.
Анонимен дарител  20  лв.

Инициатор

Основна снимка
Анелия Бугерова

QR Code на кампанията

Към звездите /Dare to Dream - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта