Всички кампании

Полетът на лешояда


ПОЛЕТЪТ НА ЛЕШОЯДА е инициатива за транспортирането на женско брадато лешоядче, излюпено тази година в зоопарка в Голдау, Швейцария.  Птицата е подарена на Спасителния център за диви животни на Зелени Балкани. И така, ако искате да помогнете на една швейцарска перната госпожица, да заживее в България, включете се в нашата дарителската ни кампания!

Колко?
Необходими са ни 1000 лева за самолетен билет на птицата и съпътстващи транспортни разходи. Благодарни сме за всяко изпратено левче, а ако събраната сума се окаже по-голяма, то тогава младата дама ще има и достатъчно средства за храна и лекарства.

Брадатата лешоядка, подарена от нашите швейцарски колеги, ще живее във вориерите на Спасителния център на Зелени Балкани, заедно с бъдещия си, неизвестен все още, съпруг. От тях, след най-малко 8 години, очакваме да излюпят малки, които ще бъдат освобождавани в природата.

Как да помогна?
Очакваме вашата подкрепа чрез ПЛАТФОРМАТА!

Споменаването на кампанията „Полетът на лешояда“ в дарението ще ни бъде от голяма полза!

Защо да помагам?
Брадатият лешояд е символ на природозащитата в България. Той е изчезнал от природата ни преди повече от 60 години заради отравяне и бракониерски отстрел. Сега е ред човекът да му помогне да се завърне! Спасителният център за диви животни към Зелени Балкани – Стара Загора е част от Европейската програма за брадат лешояд, система от над 40 специализирани размножителни центрове и зоопаркове, където се отглеждат и размножават брадати лешояди. Бебетата лешояди, излюпени в плен, се освобождават в природата там, където видът е изчезнал. Завръщането на брадатия лешояд в Алпите е една от най-успешните истории в съвременната природозащита. Работата там започва в далечната 1986 година и след координираните освобождавания на птици в Австрия, Франция, Швейцария и Италия, днес в района вече има над 140 брадати лешояди, и повече от 60 излюпени на свобода малки. За нас е огромна чест и удоволствие да участваме в тази програма, като се надяваме скоро усилията на всички специалисти да се насочат към възстановяването на вида в България. Спасителният център на Зелени Балкани се подготвя да бъде един от специлизираните центрове за размножаване, но за това се нуждаем от вашата помощ! В момента ние отглеждаме единствената двойка брадати лешояди в България. Те живеят при нас вече 10 години, а от скоро имаме самочувствието да се похвалим, че в две поредни години, благодарения и на усилията на екипа, двойката успя да отгледа общо три малки, които се присъединиха към Европейската програма за завръщането на вида. С това заслужихме доверието и уважението на нашите европейски колеги, които решиха да поверят на нашите грижи още една двойка. Младата женска от Голдау е първата птица, която очакваме тази година, но се нуждаем от помощта ви, за да я доведем в България!

Новини и коментари

Основна снимка
Спасителен център за диви животни
Дарения
 285  лв.

Целева сума
 1,000  лв.
Край на кампанията
03.12.2017
Дарители
3

Категория на кампанията : Природа / животни

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Спасителен център за диви животни СНЦ Зелени Балкани

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  250  лв.
Людмила Атанасова  15  лв.
Мариета Колева  20  лв.

Инициатор

Основна снимка
Спасителен център за диви животни

QR Code на кампанията

Полетът на лешояда - Платформата
Платформата.бг © 2021. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта