Всички кампании

Спорт за незрящи – международен турнир 40 години голбал


Герои в нужда                               

Голбал е единственият специализиран отборен спорт за незрящи у нас. Измислен е след края на Втората световна война, за да се рехабилитират и ресоциализират незрящите ветерани.

Целта на всеки отбор е да реализира повече голове във вратата на противника. Размерът на игрището е като при волейбола, а играчите се ориентират по звука на звънчета в топката. Самата топка е доста тежка и наподобява медицинската топка. Представяте ли си го? (видео)

България е горда с национален отбор, който миналата година успя да вземе бронз на Европейското първенство! Последваха го триумф на турнир в Скопие и сребърни медали в Сараево. Всичко това е постигнато с много отдаденост и труд, напук на  трудностите. (видео)

2022 - Полагане на началото

Благодарение на Вас, през 2022 за пръв път от много години в България се проведе и международен турнир по голбал. Това беше изключително важно за набиране на опит на младите ни състезатели и присъствието ни на спортната карта в Европа.

Тази година се навършват 40 години голбал в България. Поради липса на държавно финансиране, отново е в наши ръце да продължим добрата основа, която положихме миналата година. Заедно с „Лайънс клуб София“ сме осигурили 14 000 лева за осъществяването на Международен турнир по голбал 2023.

В него ще вземат участие 8 държави, 64 състезатели и треньори. Нашият отбор ще използва турнира като подготовка за предстоящото Европейско първенство, тъй като липсва финансиране за тренировъчен лагер.


Какво можем да направим заедно?

Отворен турнир за купата на България по голбал в памет на Илия Попов ще се състои на 01-02.07.2023 г., ако успеем да съберем нужната подкрепа!

Осигурили сме 14000 лева, като за осъществяването на турнира са необходими 19 860 лева. Няма процент, такса или заплата, която ние като организатори да удържаме. Средствата се набират и ще се ползват само и единствено за следните пера:

- наем на зала;
- съдии;
- медицински персонал;
- маркировъчни материали;
- настаняване и храна на състезателите;
- символични награди.

 

Кои сме ние?

Фондация „Сърцето на Йелена“ и тъмен ресторант „Тенебрис“ и отново си подават ръка!

Вече 4 години тъмен ресторант „Тенебрис“ е работно място на 5-ма незрящи, които всекидневно ни разкриват повече и повече за света на тези, които виждат със сърцето.

Фондация „Сърцето на Йелена“ е неправителствена организация в обществена полза с цел подпомагане на хора в неравностойно положение.

Заедно осъществихме инициативата „Невидима вечеря“ и раздадохме повече от 900 топли вечери до домовете на възрастни незрящи хора.

Последва каузата, продължаваща вече година и половина, „Ръка за Ръка“ – гореща линия за незрящи в София, на която да заявят нужда от помощ при пазаруване, ходене до институции, болници или други наглед прости неща.

Каним всеки, който е любопитен да дойде на турнира, да преживее емоцията от този спорт, да се запознае с играчите, а някои ще имат шанса да опитат тръпката от играта!  

Новини и коментари

Основна снимка
Пламен Веселинов
Дарения
 530  лв.

Целева сума
 5,860  лв.
Край на кампанията
31.05.2023
Дарители
9

Категория на кампанията : Лечение / рехабилитация

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Фондация 'Сърцето на Йелена'

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  30  лв.
Елена Янкова  100  лв.
Ралица Дечева  50  лв.
Анонимен дарител  10  лв.
Анонимен дарител  10  лв.

Дар за дарители


Дарете 900 лв. и ще получите:
Ваучер за двама в единственият тъмен
ресторант - Тенебрис.

Общо 7 дара са осигурени.
 

Дарете 500 лв. и ще получите:
Ваучер за консумация в р-т Манастирска
магерница.

Общо 10 дара са осигурени.
 

Дарете 300 лв. и ще получите:
Благодарствена грамота за дарение.

Общо 10 дара са осигурени.
 

Инициатор

Основна снимка
Пламен Веселинов

QR Code на кампанията

Спорт за незрящи – международен турнир 40 години голбал - Платформата
Платформата.бг © 2023. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта