Всички кампании

До 24 май: български език за 224 украинци


Когато твоят собствен език не ти служи, е ужасяващо и страшно, сякаш войната го е отрязала. От някой вече си никой. И никой не може да ти помогне, докато не проговориш отново. Докато не научиш другия език.

Само за три месеца ние можем да подарим на украинците в България нашия език, можем да им помогнем да са отново себе си и отново да носят отговорността за настоящето и бъдещето си, да работят, както винаги е било. Можем, но не сами.

Около 1/3 от разходите за обученията се покриват от самите украинци. Дълго време Академия "Никола Тесла" покриваше всичко останало, но отдавна силите ни не стигат. Разчитаме на вашите дарения тук и сега.

До 24 май: за всеки дарен лев фондация "Америка за България" ще даде още един!

От началото на войната през курсовете по български език в Академия "Никола Тесла" преминаха над 950 украинци. С всички винаги започваме на езика на добрата воля - с жестове, картинки, думи с всевъзможен произход, за да чуем покъртителните първи "Аз съм... идвам от.... тук съм с.... заради войната". На 31 март приключи успешно първият тримесечен курс за годината, финансиран чрез дарения. В него се включиха над 200 украинци в различни групи и нива. Получихме стотици благодарствени писма на чуден български език!

Но войната продължава, продължаваме и ние. Разходите, които не можем да покрием са 5 000 лв. на месец. С тези пари осигуряваме обучение по български език два пъти на седмица по два астрономически часа на повече от 200 души от Украйна - на място в София и онлайн. До края на периода на Временна закрила (4 март 2024) остават 11 месеца. В момента в дарителската сметка има пари за първия месец на курса, който започна на 3 април (понеделник) с 224 курсиста. Остават още 10 месеца.

Не можем да ги оставим сами... Не още, не днес!

Благодарение на жеста на фондация "Америка за България" трябва да съберем заедно 25 000 лв., вместо пълната сума от 50 000 лв. Не е малко, но е двойно по-леко и напълно възможно.

Даренията постъпват по специална сметка на Сдружение "Българската задруга", което следи за целевото им ползване.

Новини и коментари

Основна снимка
Валентина Иванова
Дарения
 10,575  лв.

Целева сума
 25,000  лв.
Край на кампанията
31.05.2023
Дарители
37

Категория на кампанията : Бежанци / мигранти

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Сдружение "Българската задруга"

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  150  лв.
Георгиевская  60  лв.
Анонимен дарител  2,500  лв.
Анонимен дарител  30  лв.
Анонимен дарител  50  лв.

Дар за дарители


Дарете 150 лв. и ще получите:
Благодарствено писмо

Общо 100 дара са осигурени.
 

Инициатор

Основна снимка
Валентина Иванова

QR Code на кампанията

До 24 май: български език за 224 украинци - Платформата
Платформата.бг © 2023. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта