Всички кампании

Български език за ново бъдеще


Войната в Украйна продължава! В България хиляди украински жени и деца се опитват да градят живота си отново!

След първоначалната стъпка на успокояване и покриване на основни потребности, следва  нещо още по-значимо - крачката за приобщаване към обществото ни, а тя може да се направи единствено чрез ИЗУЧАВАНЕ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК.

Това е и целта на кампанията - набиране на средства за курсове по български език. Интеграцията е възможна чрез усвояване на български - за търсене и намиране на работа, за включване в степените на образование за децата и възрастни, за медицинско и административно обслужване. Благодарение на основните познания по български език украинските бежанци ще водят нормален и независим живот. Още повече, че  голяма част от бежанците имат завършено висше образование и професионален опит в големи организации и фирми в Украйна и добри идеи, които могат да реализират в професионалните си области.

Намирането на работа е изключително важно за бежанците. Работейки, те ще се чувстват част от българското общество, свободни да решават в кои условия да живеят, с какво да се изхранват, къде да учат децата или, както и къде да се лекуват.  Важно е и за нас, защото ще заплащат данъци и осигуровки и ще допринасят към българското общество. Подадената от нас ръка ще доведе до утвърждаване на човешкото им достойнство!

За 3 поредни курса по български език за 45 украински бежанци са нужни 6615 лв. за заплата за преподавателя, изпити в лицензиран езиков център, удостоверения за ниво А1, разпечатване на учебниците, режийни, управление на проекта.

Кампанията е на от СУБ "Украински дом" - организация, занимаваща се с нуждите на бежанците от Украйна – хуманитарна помощ (продукти, бебешки храни, хигиена и дрехи), контакт на бежанците с институции, издаване/получаване на документи към Посолството на Украйна в България, интеграционни курсове за бежанци (възрастни и деца), работа с деца със специални нужди и хора с увреждания.

Благодарим за подкрепата!

 

Можете да подкрепите кампанията и чрез дарителски SMS с кодова дума DMS SLOVO за трите мобилни оператора

Тази организация е участник в проекта на Фондация BCause „Информиране, ангажиране, успех“ с финансовата подкрепа на фонд „Активни граждани България" (www.activecitizensfund.bg) по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ЕИП). Основната цел на проекта е подобряване на капацитета и устойчивостта на гражданския сектор, в това число на гражданските организации.

Новини и коментари

Основна снимка
Варвара Кирякова
Дарения
 1,323  лв.

Целева сума
 6,615  лв.
Край на кампанията
31.05.2023
Дарители
8

Категория на кампанията : Бежанци / мигранти

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: СУБ УКРАИНСКИ ДОМ

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  500  лв.
Анонимен дарител  25  лв.
Мария Пейчева  100  лв.
Анонимен дарител  447  лв.
Анонимен дарител  100  лв.

Дар за дарители


Дарете 6615 лв. и ще получите:

Общо 0 дара са осигурени.
Количеството е изчерпано.
 

Инициатор

Основна снимка
Варвара Кирякова

QR Code на кампанията

Български език за ново бъдеще - Платформата
Платформата.бг © 2023. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта