Всички кампании

За 10-та година Програма по арт терапия за децата герои! Бъдете с нас!


Стаята е пълна с деца и малката Цвети отново им показва как точно е направила вчерашната кукла. Кака Ива стои до нея усмихната и само й подава един след друг цветните листи тишу – за полата, шарените копчета – за разкош, жълтата прежда – за чудна прическа…Групата се смее и всички се захващат със своите лични кукли – човечета от хартия, прежда, стиропор, които толкова приличат на своите творци! Малки и големи, децата са въодушевени в работата си и дори не забелязват влизането на медицинската сестра, която тихо сменя банките с лекарства на всеки един от тях...

Ние сме Фондация „АРТОН България” и като екип от онкопсихолози, арт и музикотерапевти и координтор провеждаме единствената професионално изготвена от специалисти Програма по арт терапия за деца на лечение в клиниките по детска онкохематология на България. За 10 години досега едновременно в клиниките в София, Пловдив и Варна 25 малки пациенти ежемесечно се радваха на сесии с творчество и музика, водени от арт терапевти и онкопсихолог.

Сега всяка седмица в график по дни и часове, в празнични и в почивни дни арт терапевт и музикотерапевт влизат в Клиника по детска онкохематология – Пловдив и в Клиника по детска клинична хематология и онкология в София, за да  провеждат сесии с децата пациенти на възраст от 4 до 18 години. В сесиите се включват и майките на децата, а за пациенти в по–тежко състояние се провеждат индивидуални сесии в болничната стая. В еуфорията на занимания с глина, рисуване с водни моливи и акварел, създаване на персонализирани кукли, майсторене на пана, изработка на фигурки с послание, както и свирене на различни музикални инструменти, децата работят върху своята фина моторика, учат възможности за изразяване, намират пътища за справяне с травматичните преживявания.

За провеждането на арт сесиите, професионалната им подготовка, координация, организация и изпълнение от арт и музикотерапевт, Програма АРТОНза всяка от клиниките има бюджет по 15 000 лв. Това са необходимите средства за качествени и разнообразни художествени материали, инструменти и пособия за творчество, както и хонорари за специалистите.
През годините работата ни е била винаги дело на всички нас ЗАЕДНО, приятели, благодетели, съмишленици – за усмивките и възстановяването на болните деца.

Бъдете с нас, за да продължават сесиите за радост и възстановяване на най–големите малки герои!

Фондация АРТОН е част от Световното движение за празнуване на щедростта ЩедриятВторник 2023.

gt logo 2022 01

Заедно с дългогодишните си партньори Фондация BCause – национален партньор на #ЩедрияВторник / #GivingTuesday ежегодно през месец ноември АРТОН празнува дарителите и акта на дарение като висша форма на съпричастност, свързаност и единодействие на всички хора в общите каузи на Доброто.

Новини и коментари

Основна снимка
Светлана Чивгънова
Дарения
 10,667  лв.

Целева сума
 15,000  лв.
Край на кампанията
24.12.2023
Дарители
24

Категория на кампанията : Лечение / рехабилитация

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: фондация 'АРТОН България'

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Частна детска градина Кидсвил ЕООД  1,527  лв.
Христина Михайлова  10  лв.
Анонимен дарител  50  лв.
Михаела Стоилова  30  лв.
Деница Антонова Михайлова  30  лв.

Инициатор

Основна снимка
Светлана Чивгънова

QR Code на кампанията

За 10-та година Програма по арт терапия за децата герои! Бъдете с нас! - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта