Всички кампании

За 10-та година Програма по арт терапия за деца с рак! Бъдете с нас!


Стаята е пълна с деца и малката Цвети отново им показва как точно е направила вчерашната кукла. Кака Ива стои до нея усмихната и само й подава един след друг цветните листи тишу – за полата, шарените копчета – за разкош, жълтата прежда – за чудна прическа…Групата се смее и всички се захващат със своите лични кукли – човечета от хартия, прежда, стиропор, които толкова приличат на своите творци! Малки и големи, децата са въодушевени в работата си и дори не забелязват влизането на медицинската сестра, която тихо сменя банките с лекарства на всеки един от тях...

Ние сме Фондация „АРТОН България” и като екип от онкопсихолози, арт терапевти и координтор провеждаме единствената професионално изготвена от специалисти Програма по арт терапия за деца на лечение в клиниките по детска онкохематология на България. За 10 години досега едновременно в клиниките в София, Пловдив и Варна 25 малки пациенти ежемесечно се радваха на сесии с творчество и музика, водени от арт терапевти и онкопсихолог.

Сега всяка седмица в график по дни и часове, в празнични и в почивни дни арт терапевт влиза в Клиника по детска онкохематология – Пловдив и провежда сесии с децата пациенти на възраст от 4 до 18 години. В сесиите се включват и майките на децата, а за пациенти в по–тежко състояние се провеждат индивидуални сесии в болничната стая. В еуфорията на занимания с глина, рисуване с водни моливи и акварел, създаване на персонализирани кукли, майсторене на пана и изработка на фигурки с послание децата работят върху своята фина моторика, учат възможности за изразяване, намират пътища за справяне с травматичните преживявания.

За провеждането на арт сесиите, професионалната им подготовка, координация, организация и изпълнение от арт терапевт, Програма АРТОН в Клиника по детска онкохематология - Пловдив има бюджет от 15 000 лв. Това са необходимите средства за качествени и разнообразни художествени материали, инструменти и пособия за творчество, както и хонорари.
През годините работата ни е била винаги дело на всички нас ЗАЕДНО, приятели, благодетели, съмишленици – за усмивките и възстановяването на болните деца.

Бъдете с нас, за да продължават сесиите за радост и възстановяване на най–големите малки герои!

 

Новини и коментари

Основна снимка
Светлана Чивгънова
Дарения
 158  лв.

Целева сума
 15,000  лв.
Край на кампанията
26.12.2023
Дарители
3

Категория на кампанията : Лечение / рехабилитация

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: фондация 'АРТОН България'

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
M  20  лв.
NIKOLAY HRISTOV  30  лв.
Анонимен дарител  108  лв.

Инициатор

Основна снимка
Светлана Чивгънова

QR Code на кампанията

За 10-та година Програма по арт терапия за деца с рак! Бъдете с нас! - Платформата
Платформата.бг © 2023. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта