Всички кампании

СУЗИ, ВНУЧКАТА ОТ КЪЩА № 4 И ВРЕМЕТО НА СКРИТИТЕ ЕВРЕЙСКИ ЗВЕЗДИ


Вдъхновени сме да направим нов проект, който е работа с паметта и светогледа и предлага варианти за действие, които повишават осведомеността за самостоятелно отговорно действие. И този път искаме да представим книга и изложба към нея, където ще присъства, разбира се, въздействаща музика! Разказвайки този спомен за историята и на български език, вярваме, че помагаме на света да не се загуби. Подкрепете ни!

 

"Susi, die Enkelin von Haus Nummer 4 und die Zeit der versteckten Judensterne" ("Сузи, внучката от къща № 4 и времето на скритите еврейски звезди”) е книга, придружена от интерактивна и мултимедийна изложба, която ще потопи публиката в миналото с всички сетива. Звукови пейзажи, фонове, прожекции и видеоклипове ще разкажат истинската история на едно еврейско момиче, което е принудено да се крие в берлинското метро. Чрез изложбата ще пренесем емоциите в миналото, а то ще стане осезаемо по начин, който е още по въздействащ и от самата книга. Особеното и новото в начинанието ни е използването на специфична мултимедия - звук, образи, пространствени преживявания и естетиката на графичния роман, който съчетава трогателни текстове и съвременни исторически препратки и по този начин се свързва с младото поколение- особено с неговия визуален език и субкултура. Що се отнася до възпитанието на съвестта и развиването на съпричастност, този проект успява да постигне успех чрез много трогателни и впечатляващи преживявания, чрез участие на много нива на въздействие.

Проектът е работа с паметта и светоглед и предлага варианти за действие, които повишават осведомеността за самостоятелно отговорно действие. Един от акцентите на проекта е антисемитизма и паметта за Сузи и Холокоста. Целта е да се изградят мостове към настоящето, да се предадат знания и да се повиши осведомеността за опасностите, свързани с антисемитизма, но и с изключването като цяло (ксенофобия, другост, тормоз и др.).

Новини и коментари

Основна снимка
Ина Кънчева
Дарения
 0  лв.

Целева сума
 15,000  лв.
Край на кампанията
29.04.2023
Дарители
0

Категория на кампанията : Култура / изкуство

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Фондация Културни перспективи
Не са получени дарения за тази кампания.
Станете първия дарител за тази кампания

Дар за дарители


Дарете 25 лв. и ще получите:
книгата с автограф от авторката

Общо 80 дара са осигурени.
 

Инициатор

Основна снимка
Ина Кънчева

QR Code на кампанията

СУЗИ, ВНУЧКАТА ОТ КЪЩА № 4 И ВРЕМЕТО НА СКРИТИТЕ ЕВРЕЙСКИ ЗВЕЗДИ - Платформата
Платформата.бг © 2023. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта