Всички кампании

Да помогнем на семейство в нужда!


Искаме да ви разкажем историята на три мечтаещи за по-добър живот деца, които живеят в скромен дом, заедно със своята майка. Майката е с лек интелектуален дефицит и упражнява трудова дейност само през летния сезон в областта на селското стопанство. Бащата е този, който до скоро осигурява издръжката на домакинството и посреща нуждите на семейството.

През април 2022 г. бащата внезапно умира от инфаркт и близките му губят своята най-голяма опора в живота. Майката и децата трябва да намерят сили, за да продължат напред. Най-голямото дете - момче на 18 години е със завършено средно образование и към настоящия момент е временно ангажиран на 4 часа по програма към общината. Така той съвсем рано за възрастта си поема грижите за семейството, като го подпомага финансово с минималната си месечна заплата. Останалите две деца – момиче на 13 и момче на 16 години са ученици с добър успех. През лятото те помагат на майка си в градината за отглеждане на продукция за прехрана и подготовка на зимнина.

Самотната майка разчита само на 400 лв. от наследствените пенсии на двете си деца и трудно успява да ги обгрижи. За нея е важно децата й да не гладуват, да са здрави и да учат. Поддържа дома си чист и уютен, но обзавеждането е оскъдно - кухненската маса е пред разпад, столовете в дома са със счупени облегалки и са само три. Момичето и майката спят на едно легло, а двете момчета на старо легло с пружина, която хлътва до пода. Необходим им е разтегателен диван, който да се вмести в малката стая, а вечер да се разгъва, за да осигури спокоен сън на момчетата. Домакинството не разполага с готварска печка и фурна за приготвяне на храна, липсва телевизор, спалното бельо е износено, децата се нуждаят от нови дрехи и обувки.

Нека заедно с Ваша помощ осигурим електрическа готварска печка с фурна, кухненски шкаф, кухненска маса с четири стола, разтегателен диван, телевизор, спално бельо, дрехи и обувки за децата. С подадената от Вас ръка ще успеем да създадем домашен уют, спокойствие и условия за по-добър живот на семейството!

Благодарим Ви! 

Кои сме ние:

Ние от Женско сдружение „Екатерина Карвелова“ подпомагаме деца и семейства в риск – жертви на насилие, бездомни, живеещи в бедност, застрашени от отпадане от образователната система, неглижирани, с психо-емоционални проблеми, в резултат на семейни конфликти и трагични събития.

През последната година успяхме да подобрим битовите условия в дома на самотна майка, отглеждаща седемте си деца в ученическа възраст; съдействахме на семейство с осем деца да узакони жилището си, да го водоснабди и електрифицира; на дете от социално слабо семейство със синдром на „Прадер - Вили“ и епилепсия осигурихме регулярни медицински прегледи и велоергометър за подобряване на физическото му състояние. Осигурихме санитарни консумативи и хранителни пакети на 16 многодетни семейства от региона; осигурихме прегледи от мобилен лекарски екип и социален работник в подкрепа на 456 възрастни хора от малките населени места в областта. https://www.ekaravelova.org/

Новини и коментари

Основна снимка
Десислава Сертева
Дарения
 618  лв.

Целева сума
 3,500  лв.
Край на кампанията
05.04.2023
Дарители
5

Категория на кампанията : Деца в риск

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Женско сдружение 'Екатерина Каравелова' - Силистра

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
ЕЛИСАВЕТА АТАНАСОВА - ЕЗИКОВА ШКОЛА ЕЛИТ  300  лв.
Анонимен дарител  100  лв.
Анонимен дарител  60  лв.
Анонимен дарител  108  лв.
Анонимен дарител  50  лв.

Инициатор

Основна снимка
Десислава Сертева

QR Code на кампанията

Да помогнем на семейство в нужда! - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта