Всички кампании

Абитуриентски бал за двама младежи в институция


Абитуриентски бал за двама младежи в институция

Елена и Антон са останали без родители по различни причини и растат в преходните жилища в град София, квартал Горна баня. Преходните жилища са центрове за настаняване от семеен тип към Столична община. Тринадесет деца и младежи на възраст от 16 до 18 годишна възраст живеят в двете жилища за алтернативна грижа - Преходно жилище "Неофит Рилски" и Преходно жилище "Захари Стоянов". Елена и Антон тази година завършват училище и ще напуснат институцията.

Елена завършва 1-во СУ „Пенчо П. Славейков“, а Антон - Националното училище по танцово изкуство - и двете в град София.

Столична община е осигурила много добри битови условия за децата, но няма достатъчно ресурс за закупуване на всичко необходимо за около абитуриентския бал на младежите.

Ще се постараем да предоставим възможност на Елена и Антон да се почувстват като всички останали от техните класове, да бъдат красиво облечени и да отпразнуваме весело завършването им. Искаме да съберем 2400 лева общо за двамата, за закупуване на всичко необходимо - облекло, козметика, бижута, декорация и разбира се - разходи по отпразнуването. 

Нашата организация събра средства и организира шофьорските курсове за двамата младежи. Сега те и двамата вече са шофьори. За тях възможността да шофират не е лукс, а допълнителна възможност да работят по-добре платена работа. Младежите от институциите започват работа още на 16 години, учат и работят. 

Децата, растящи без родители в домовете за алтернативна грижа са талантливи, умни, корави и устремени към живота извън институциите. Щастливи сме, че имаме възможност да познаваме такива деца и техните възпитатели в някои от домовете в София. Чувстваме се удовлетворени да подаваме ръка на тези, които знаят точно къде искат да отидат и да помогнем на другите да намерят своя път. Техният младежки плам обогатява нашата общност и ние вярваме, че е важно да можем да ги подкрепяме и насочваме за осъществяване на техните мечти и желания в живота им след  институциите. 

Ще зарадваме дарителите със снимки и благодарности от децата и младежите, както и по традиция ще направим подробен отчет на изразходените средства.

Новини и коментари

Основна снимка
Катерина Мечева
Дарения
 2,414  лв.

Целева сума
 2,400  лв.
Край на кампанията
29.04.2023
Дарители
12

Категория на кампанията : Деца и младежи от институции

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Фондация Фабрика за анализи и решения

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  50  лв.
Анонимен дарител  100  лв.
Анонимен дарител  200  лв.
Анонимен дарител  200  лв.
Анонимен дарител  50  лв.

Инициатор

Основна снимка
Катерина Мечева

QR Code на кампанията

Абитуриентски бал за двама младежи в институция - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта