Всички кампании

Абитуриентски бал за двама младежи в институция


Абитуриентски бал за двама младежи в институция

Елена и Антон са останали без родители по различни причини и растат в преходните жилища в град София, квартал Горна баня. Преходните жилища са центрове за настаняване от семеен тип към Столична община. Тринадесет деца и младежи на възраст от 16 до 18 годишна възраст живеят в двете жилища за алтернативна грижа - Преходно жилище "Неофит Рилски" и Преходно жилище "Захари Стоянов". Елена и Антон тази година завършват училище и ще напуснат институцията.

Елена завършва 1-во СУ „Пенчо П. Славейков“, а Антон - Националното училище по танцово изкуство - и двете в град София.

Столична община е осигурила много добри битови условия за децата, но няма достатъчно ресурс за закупуване на всичко необходимо за около абитуриентския бал на младежите.

Ще се постараем да предоставим възможност на Елена и Антон да се почувстват като всички останали от техните класове, да бъдат красиво облечени и да отпразнуваме весело завършването им. Искаме да съберем 2400 лева общо за двамата, за закупуване на всичко необходимо - облекло, козметика, бижута, декорация и разбира се - разходи по отпразнуването. 

Нашата организация събра средства и организира шофьорските курсове за двамата младежи. Сега те и двамата вече са шофьори. За тях възможността да шофират не е лукс, а допълнителна възможност да работят по-добре платена работа. Младежите от институциите започват работа още на 16 години, учат и работят. 

Децата, растящи без родители в домовете за алтернативна грижа са талантливи, умни, корави и устремени към живота извън институциите. Щастливи сме, че имаме възможност да познаваме такива деца и техните възпитатели в някои от домовете в София. Чувстваме се удовлетворени да подаваме ръка на тези, които знаят точно къде искат да отидат и да помогнем на другите да намерят своя път. Техният младежки плам обогатява нашата общност и ние вярваме, че е важно да можем да ги подкрепяме и насочваме за осъществяване на техните мечти и желания в живота им след  институциите. 

Ще зарадваме дарителите със снимки и благодарности от децата и младежите, както и по традиция ще направим подробен отчет на изразходените средства.

Новини и коментари

Основна снимка
Жени Шиер
Дарения
 184  лв.

Целева сума
 2,400  лв.
Край на кампанията
15.05.2023
Дарители
3

Категория на кампанията : Деца и младежи от институции

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Фондация Фабрика за анализи и решения

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  108  лв.
Анонимен дарител  26  лв.
Анонимен дарител  50  лв.

Инициатор

Основна снимка
Жени Шиер

QR Code на кампанията

Абитуриентски бал за двама младежи в институция - Платформата
Платформата.бг © 2023. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта