Всички кампании

Фонд 'Нашите родители' 2023


Макар и за едно лято, с този жест от фонд „За нашите родители“ ни дадохте глътка почивка от немотията и застиналото ежедневие и битови тревоги.“

„Щастливи сме, че със средствата от фонд „За нашите родители“ върнахме усмивките по лицата на жителите на селата Хърсово и Голям Извор.„

Това са част от обратните връзки на възрастните хора, с които работи Сдружение ЖАНЕТА и оказва подкрепа за достойни старини на възрастни хора от селата в община Самуил.

С проекта си, финансиран от  фонд "Нашите родители", Сдружение ЖАНЕТА успява да раздава дрехи и продукти от първа необходимост, да ремонтира близо 20 електрически уреда за възрастните хора, които са все по-трудно подвижни.

За да ги облекчат максимално, успя и да монтира две пейки за почивка - по една в селата Хърсово и Голям Извор, които са достъпни за всички.

„Радваме се, че имахме възможността да преживеем заедно различни емоции и да обменим ценен опит.“

Това пък са думи на участниците в проект „ЕСО – номията на баба“ - уникален zerowaste наръчник за това как да намалим отпадъците, които генерираме в домакинствата ни.

Проектът е на Библиотеката в Дулово и отново е финансиран от фонд "Нашите родители" на Фондация "BCause

“Каритас София изпълни успешно проект „В помощ на старите хора от Родопите“ в подкрепа на нуждаещи се, които живеят в изолация в село Покрован, община Ивайловград. Със средствата от проекта бяха закупени хранителни продукти и възнаграждение на готвач в дневен център „Св. Василий Велики“ в селото. Храната се приготвяше в кухнята на дневния център и социални асистенти на организацията я доставяха ежедневно на 28 изолирани и трудно подвижни възрастни хора при извършване на домашните посещения.

След страхотния проект за превенция на деменцията чрез учене на чужд език, Фондация Невроезикова Превенция срещу Деменции организира кулинарен конкурс- „Рецепти за спомен“ . Много възрастни хора изпратиха своя лична рецепта за ястие, десерт или друго. Участниците разказваха не само за нужните продукти и начина на приготвяне на гозбите, но и споделяха кратки истории, свързани с тях.

Това са само част от историите на Фонд „Нашите родители“!

Фонд "Нашите родители" се управлява от Фондация BCause.

Фондът има за цел подобряването на здравните и социалните грижи за възрастните хора и подкрепа на културни инициативи и връзка между поколенията.

Със средства от фонда се финансират: осигуряване на достъп до здравни изследвания и консултации със специалисти, осигуряване на социална подкрепа за възрастни хора от малки населени места, подкрепа за местни културни институции, формални и неформални групи на възрастните.

Помогнете ни, за да продължим да помагаме!

Новини и коментари

Основна снимка
Фондация BCause
Дарения
 5,238  лв.

Целева сума
 10,000  лв.
Край на кампанията
01.01.2024
Дарители
7

Категория на кампанията : Трета възраст

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Фондация BCause

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Merkle и служители  3,000  лв.
Анонимен дарител  1,800  лв.
Анонимен дарител  108  лв.
Анонимен дарител  100  лв.
Анонимен дарител  20  лв.

Инициатор

Основна снимка
Фондация BCause

QR Code на кампанията

Фонд 'Нашите родители' 2023 - Платформата
Платформата.бг © 2023. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта