Всички кампании

Детската кухня за украински бебета-бежанци


Здравейте! Заедно със съпругата ми Екатерина от самото начало на войната в Украйна помагаме на украински бежанци, търсящи закрила в България. 

След 31.05 имахме рязко намаляване на помощите от държавата и ЕС, след което качеството на съдържанието и изхранванто на бежанци е драстично влошено.

От месец юли със съпругата ми поехме отговорност за детската кухня на бебета до 3 години от Варна, Златни пясъци и Китен.

Почнахме с малко, и сега вече имаме над 50 бебета, получаващи храна всеки ден. Някои се прибират в Украйна и се отказват, но брой на желаещи на детската кухня се увеличава, понеже оставащите тук семейства нямат други опции да нахранят качественно децата си. 

Поръчаме храна от най - авторитетната детската кухня в района и за 6 месеца нямаше нито едно оплакване от украинци. Всеки ден благодарни бежанци ме пращат снимки на своите деца.

Започваме да търсим дарители за януари 2023, понеже мисля че кампания за събиране ще бъде доста тежка заради идващи празници. Но вярвам, че ще успеем заедно!

Вашите дарения ще покрият храната на дечица от база Енерго 1 в Константин и Елена, хотел Дана Палас в Затни пясъци, хотел Магнолия, м.Кабакум, хотел Берлин в Златни пясъци и хотел Грийнпарк.

Благодарим за подкрепата!

Новини и коментари

Основна снимка
Роман Куваев
Дарения
 428  лв.

Целева сума
 8,000  лв.
Край на кампанията
30.01.2023
Дарители
4

Категория на кампанията : Бежанци / мигранти

Правен статут: Физическо лице

Даренията ще получи: Фондация Бикоуз

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
DevTeam BG  20  лв.
Анонимен дарител  108  лв.
Елица Иванова  100  лв.
Анонимен дарител  200  лв.

Инициатор

Основна снимка
Роман Куваев

QR Code на кампанията

Детската кухня за украински бебета-бежанци - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта