Всички кампании

Да подкрепим Зоя по пътя й към спортните върхове


Зоя е родена с увреждане, не познава родителите си и израства в институция. Тренира тенис в инвалидни колички от 2010 г. и е безапелационен шампион на България от 2015 до момента. Тя е единствената жена в България, състезателка в тази дисциплина, а във Варна няма друг тенисист като нея. Тази година се класира на 44-о място в световната сингъл ранглиста, и на 39-о при двойките. За да стигне до този успех тя премина през много трудности и доказа, че за да сбъднеш мечтите си трябва да се бориш и да вярваш в себе си. През годините тя успя да завърши образованието си, да получи социално жилище, да се снабди с модерна спортна тенис количка, да започне да тренира ежедневно, да пътува за участия в състезания без придружител, да заслужи уважението на международни треньори и състезатели. 

Голяма част от успеха на Зоя се дължи на вас - хората, които не преставате да я подкрепяте: треньорите от клуб Велто, които отдават труда си безвъзмездно; Българска Федерация по Тенис, които правят всичко възможно Зоя да представя България  на международно ниво; екипа на Сдружение ЗА ТЕБ, който подкрепят нейното личностно развитие; феновете, които вярват в нея; приятелите, които и помагат в нужда. 

Целта на Зоя е един ден да участва на Олимпийски игри, където да представя България. За да я постигне тя има нужда от професионална спортна подготовка: ежедневна тренировка с опитен треньор, достъпен тенис корт, специализирана фитнес подготовка 3 пъти седмично, спортно оборудване, екипировка и консумативи,  участие в повече международни състезания. Средствата необходими за нейната подготовка са на стойност 30 000 лв. годишно. За съжаление БФТ и Министерство на младежта и спорта не осигуряват изцяло тези средства, а Зоя не разполага със собствени.

Ето защо отново се обръщаме към всички вас и се надяваме да получим вашата подкрепа за да осигурим на Зоя необходимите условия за развитие и през 2023 . Благодарение на вашата помощ Зоя не само ще успява да върви напред и да сбъдва мечтите си, но и да прославя България на международния подиум.

Новини и коментари

Основна снимка
Елина Райнова
Дарения
 680  лв.

Целева сума
 20,000  лв.
Край на кампанията
18.02.2023
Дарители
5

Категория на кампанията : Деца и възрастни с увреждания

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Сдружение ЗА ТЕБ

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Jeko Milev  400  лв.
Анонимен дарител  60  лв.
Анонимен дарител  50  лв.
Анонимен дарител  40  лв.
Анонимен дарител  130  лв.

Инициатор

Основна снимка
Елина Райнова

QR Code на кампанията

Да подкрепим Зоя по пътя й към спортните върхове - Платформата
Платформата.бг © 2023. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта