Всички кампании

Мисия 'Коледна звезда' в подкрепа на деца без родители


Мисия „Коледна звезда“ в подкрепа на деца без родители

„Коледна звезда“ е проект, който вече 17 години се осъществява от фондация „Радост“ при Енорийски център към храм „Покров Богородичен“, София. Целта на проекта е набиране на средства за летни лагери, екскурзии и хранителни продукти за деца от институции, от бедни райони в страната и за хора с интелектуални затруднения. В инициативата през годините самите деца от социалните домове, подпомагани от доброволци и ученици от различни училища, творят коледни картички, които се продават на благотворителни коледни базари. Със събраните средства децата ходят на летни лагери и екскурзии, за тях това е единствената възможност да отидат на море или планина. От стартирането на кампанията през 2005 г. до момента стотици деца са преживели незабравими мигове и след това са споделили радостта и благодарността от получената подкрепа.

Koи са децата? Средствата се разпределят между 100 деца в нужда от: ЦНСТ „Констанца Ляпчева” в гр. Долна баня, ЦНСТД в гр. Самоков, Защитено жилище „Савина“ в гр, София и социално слабите деца от с. Беброво, община Елена. За много от тях лагерът през идващото лято ще е първият повод да излязат извън населеното им място. За да сбъднат желаната от тях лятна ваканция, децата рисуват коледни картички няколко месеца в годината, като така се учат на труд и самостоятелност.

През кампания 2021/2022 събраните средства са разпределени между четирите центъра, като децата от ЦНСТД в гр. Самоков са били на море в Равда. Екипът и потребителите на ЦНСТ "К. Ляпчева" и Преходно жилище за деца - гр. Долна баня изказват най-искрени благодарности на Фондация "Коледна звезда", които за поредна година осигуриха транспорта за летния отдих до морето, където децата прекараха една седмица в незабравими преживявания и спомени, и създадоха много нови приятелства. Учениците от Основно училище "Христо Ботев" - с.Беброво с благодарност подаряват своите усмивки на всички доброволци от " Коледна звезда", след вълнуващите дни на море в Кранево и делфинариума във Варна. Младежите от защитено жилище „Савина“ са използвали парите за различни екскурзии, споделя координаторът на „Коледна звезда“ Дарина Врановска. Повече за дейността на „Коледна звезда“ и снимки от миналите кампании можете да видите във фейсбук-групата „Коледна звезда“.

Чрез кампанията по набиране на средства даваме възможност на всеки, който иска да подаде ръка на децата, но няма как да закупи картички, да дари и продължи веригата на Доброто.

От всички нас зависи надеждата на „Коледна звезда“ да изгрее и следващата година в сърцата на децата! Най-голямото щастие ще е да видим отново усмивките на децата, които отразяват благодарността и радостта им!

Дар за дарител: всеки, дарил сума над 30 лв. за „Коледна звезда“ ще получи дар – нарисувана специално за него коледна картичка, от сърце и детски ръце!

 

Новини и коментари

Основна снимка
Мария Явашева
Дарения
 1,060  лв.

Целева сума
 5,000  лв.
Край на кампанията
27.02.2023
Дарители
11

Категория на кампанията : Деца и младежи от институции

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Фондация "Радост"

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Георги Георгиев  30  лв.
Анонимен дарител  10  лв.
Елица Иванова  250  лв.
Мая Стефанова  100  лв.
Николай  10  лв.

Дар за дарители


Дарете 30 лв. и ще получите:
Коледна картичка

Общо 30 дара са осигурени.
 

Инициатор

Основна снимка
Мария Явашева

QR Code на кампанията

Мисия 'Коледна звезда' в подкрепа на деца без родители - Платформата
Платформата.бг © 2023. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта