Всички кампании

Безплатно образование на световно ниво за всички учители и ученици!


От “Образование без раници" силно вярваме в избраната от нас кауза – да осигуряваме достъп до качествени безплатни дигитални ресурси и да подкрепяме учащи, учители и семейства в постигането на високи образователни успехи.

Основният ни проект е развитието и поддържането на българската версия на най-голямата образователна платформа в света – Кан Академия (bg.khanacademy.org) – безплатна за всички, навсякъде и с която всеки може да научи всичко. Отзиви за Кан Академия можете да чуете тук. Също така консултираме МОН, училища и учители как да използват най-подходящите технологии, платформи и приложения за образование, за да могат по-уверено да осъвременяват образователния процес  в българските училища. Повече за това кои сме ние и какво още правим можете да намерите на нашия сайт или в отчетите ни за GlobalGiving.

За да продължим да подкрепяме още повече учители, ученици и родители и да спомагаме за вдигане качеството на образованието в България, ние самите имаме нужда от подкрепа. 

 

За какво дарявате:

 • Превод и адаптиране на още качествено учебно съдържание в българската версия на Кан Академия – безплатна глобална платформа с над 140 млн. потребители по света, 120 хил. от които в България, с материали по всички основни науки, с инструменти за учители за създаване на виртуални класни стаи и проследяване на напредъка на учениците, както и система за учене до “Майсторство”, която подтиква учениците да усвоят напълно дадена тема, преди да преминат към следващата. Международни изследвания, доказващи как Кан Академия помага – тук.
 • Подкрепа за учители и училища чрез обучения, безплатни уебинари и консултации и др., за използване на дигитални инструменти и представяне на практики, които доказано повишават мотивацията, ангажираността и успехите на учениците. Отзиви от учители, присъствали на наши обучения – тук.
 • Представяне на Кан Академия в училища из цяла България, мотивиране на ученици и цели класове и подпомагане техния напредък в ученето чрез  “онлайн олимпиади” с награди за ангажираност и успехи. Отзиви от ученици, използвали Кан Академия – тук.

Ако желаете да насочите как да се използва дарението, пишете ни на hi@obr.education.

С тази кампания "Образование без раници" се включва в Световното движение за празнуване на щедростта Щедрият вторник 2023

gt logo 2022 01 

Какво свършихме през 2022 г. и ще надградим с ваша помощ?

 • Преведохме в Кан Академия още 240 видео урока и 638 хил. думи в статии и упражнения по математика, биология и медицина, физика, икономика, информатика, изкуство, ресурси за учители и родители. Редактирахме и 871 видео урока и 1,2 млн. думи в статии и упражнения. С помощта на доброволци завършихме преводите на два нови курса: Компютрите и интернет и Финанси и капиталови пазари. Вижте защо ни помагат доброволно специалисти по икономика и информатика като Георги и Никола. За успешната ни работа с доброволци бяхме отличени от TimeHeroes на Петите годишни награди за доброволчество ГЕРОИТЕ 2021.
 • В подкрепа на учителите продължихме програмата “По-силни по математика с Кан Академия, в която се включиха 52 учители по математика от цялата страна, а “Дигитални училищни лидери” е името на новата ни обучителна програма, която регистрирахме към МОН. С белгийската организация „Библиотеки без граници“ започнахме работа по проекта KHAN4STEM, по който подготвяме наръчник за учителите по математика и науки в Европа с добри дигитални практики. Като партньор на ОУ “Васил Левски”, Разград в проект Математиката е за всеки въведохме ползването на Кан Академия в часовете по математика на 6 клас с цел по-добро наваксване на пропуските от пандемията.
 • На 7.10.2022 г. проведохме първата си Годишна конференция, „Двете лица на технологиите в образованието: Стрес и прогрес“. Учители, директори, двамата предходни министри на образованието, представители на РУО, МОН и неправителствения сектор участваха в панелни дискусии и работилници на теми около умното, ефективно и балансирано използване на технологиите, но и рисковете и грижата за психичното здраве на учители и ученици. Със специално интервю в събитието бе включен Салман Кан, основателят на Кан Академия.
 • Подкрепихме Министерство на образованието с наш екип от 90 учители по всички учебни предмети за създаването на единна електронна образователна платформа „Дигитална раница“, а с две други организации работихме по Методика за качество на дигиталните образователни ресурси за същата държавна платформа. 
 • В подкрепа на учениците за поредна година организирахме Национални онлайн състезания с Кан Академия по математика, информатика и екология със страхотни награди и с активното участие на над 600 ученици. Отзивите на участвалите деца и учители доказват смисъла от инициативата. 
 • В подкрепа на учениците повишихме информираността на учениците и младите хора по екологични и климатични теми с информационната кампания „Стани застъпник за Земята с Кан Академия“13 включвания на живо със студенти, преподаватели и експерти – еколози и биолози, и специално събитие в Биологическия факултет на Софийския университет.
 • В помощ на украинските деца компилирахме списък с безплатни обучителни онлайн ресурси на украински, руски, български и английски език, който продължаваме да обновяваме и допълваме и с който изпреварихме и зарадвахме дори UNESCO.
 • В медиите комуникираме всичко важно – само няколко примера с БНТ, 100% БудниNova TVDir.bg – Trendy подкастBloomberg TVБНТ2БНРActualnoСвръхчовекът с Георги НеновDunav most и мн. др.

Станете част от всички тези усилия. Дарете. Призовете още съмишленици. Дайте ни вашите насоки.

 

Благодарим ви!

Новини и коментари

Основна снимка
Мели Попова
Дарения
 1,480  лв.

Целева сума
 15,000  лв.
Край на кампанията
30.12.2023
Дарители
4

Категория на кампанията : Образование / наука

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Образование без раници

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Боряна Пейчева  50  лв.
Мария Георгиева  50  лв.
Анонимен дарител  380  лв.
Алгоритмити  1,000  лв.

Дар за дарители


Дарете 50 лв. и ще получите:
"Училището на света", въхновяващата
книга на Салман Кан, създателя на Кан
Академия.

Общо 30 дара са осигурени.
 

Инициатор

Основна снимка
Мели Попова

QR Code на кампанията

Безплатно образование на световно ниво за всички учители и ученици! - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта