Всички кампании

Богатствата на Северозапада в 360°. От история към бъдеще за нашите деца


Чували ли сте за тайнствените места на Северозапада? За артефакти и съкровища, разкриващи истории за развитието на човешката цивилизация, за най-голямото тракийско съкровище в света, за култури, свидетелстващи за древността на нашите земи, за възникването на селища, за непреходното наследство и светини – стожери на българския дух, фолклор и традиции, пленяващи всяко сърце, и още…

Новите технологии са тук, за да ни подкрепят в родолюбивата ни мисия – чрез тях да допринесем за развитието на региона. В световен мащаб технологиите са незаменими за съхраняването и популяризирането на културно-историческото наследство, мост между история, настояще и бъдеще. Не на последно място, технологиите са изразното средство на младото поколение, чрез което те могат да се пренесат в отминали епохи, да преживеят събития, а знанието им да стане активно и осъзнато.

Виртуалната реалност (VR) е сред мощните инструменти за комуникация на културно-исторически обекти в света. А Северозападът пази съкровища с национална, европейска и световна значимост.

Потенциалът, който искаме да отключим, е огромен. За модерен туризъм и развиващ се регионален бизнес, за привлекателно за младите технологично образование, за добавена стойност за региона.

VR филмът ще бъде реализиран в два формата – кратка и разширена версия, на български и английски език. При пресъздаването им във виртуална реалност, ще използваме комбинация от различни технологии – 360 градусово 3D (стереоскопично) видео, фотограметрия, 3D моделиране, възстановки и други. Предвиждаме VR филмът да бъде качен в YouTube канала на сдружението ни – Сдружение КНИГИНИ / KNIGINI, откъдето всеки ще има възможност да го гледа. Предстоят ни и партньорства с български училища, образователни центрове, туристически обекти и офиси, институции, чрез които филмът ще има широкото разпространение, което целим.

След успешно реализирания ни първи по рода си филм „Дестинация Враца – величие и красота в 360°“ и изключителния интерес към него в страната и чужбина, ще се радваме да надградим родолюбивата ни идея с Ваша помощ. Сумата за проекта е 89 000 лева. Разчитаме на хора от цялата страна и чужбина, които обичат нашия регион, историята и технологиите. Всяко дарение е ценно.

 

Можете да подкрепите кампанията и с дарителски SMS с кодова дума DMS KNIGINI на номер 17 777 за трите мобилни оператора.

Тази организация е участник в проекта на Фондация BCause проект „Информиране, ангажиране, успех“ с финансовата подкрепа на фонд „Активни граждани България" (www.activecitizensfund.bg) по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ЕИП). Основната цел на проекта е подобряване на капацитета и устойчивостта на гражданския сектор, в това число на гражданските организации.

Новини и коментари

Основна снимка
Сдружение Книгини
Дарения
 400  лв.

Целева сума
 89,000  лв.
Край на кампанията
29.01.2023
Дарители
7

Категория на кампанията : Образование / наука

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Сдружение "Книгини"

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Цветан Кръстев  200  лв.
Анонимен дарител  25  лв.
Анонимен дарител  30  лв.
Надя  50  лв.
Силвия Ганева  20  лв.

Инициатор

Основна снимка
Сдружение Книгини

QR Code на кампанията

Богатствата на Северозапада в 360°.  От история към бъдеще за нашите деца  - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта