Всички кампании

В помощ на нуждаещи се възрастни хора от област Монтана


Екипът на Фондация "Добро за всеки" се състои от доброволци, които често пътуват в страната за да раздават хранителни продукти и стоки от първа необходимост на нуждаещи се. Последните няколко месеци, усилията ни са насочени в района на Монтана, в подкрепа на пенсионери с ниски доходи, които имат силна нужда от храна.  Освен с храна, започнахме и инициатива за закупуване на лекарства и дори с поемане на месечни сметки за ток, на някои от най-нуждаещите се.

Целта ни е ясна: да продължим да оказваме ежемесечна подкрепа. За да се случи това обаче са необходими дарители, които да застанат зад идеята ни. Бъдете един от нас.

Списъкът с нуждаещи се е изготвен от местната власт и е координиран с доброволци от района, които работят в библиотеките и читалищата в селата и помагат с раздаването на продуктите.

Как можете да помогнете? Като дарите парични средства, които да бъдат използвани за закупуване на храни с по-кратък срок на годност, като кашкавал, сирене, месо, яйца и др., плащане на сметки за ток и купуване на лекарства. Идват зимни месеци и всеки спестен разход за тези хора е от значение.

Районът на Монтана е един от най-слабо уредените по отношение на заетостта, което рефлектира не само върху хората в активна възраст, но и върху възрастните - освен че живеят с изключително ниски пенсии, хората там често не могат да разчитат, че близките им могат да поемат някои техни разходи. Ето защо екипът ни се опитва да поеме част от тази тежест и да подкрепи възрастните хора там, като закупи необходими продукти или поеме битови задължения като сметките за ток.

Сумата е съобразена с броя на хората от списъка ни, които в момента са 75, като е предвидено да бъдат подсигурени пакет с хранителни продукти с по-кратък срок на годност и заплащане на консумативи за 6 месеца, на най - нуждаещите се от тях.

Всичко за инициативите ни в района и резултати, можете да видите на сайта ни:

https://dobrozavseki.bg/pensioneri-hrana-montana-velikden-2023.html

Новини и коментари

Основна снимка
Мариана Костова
Дарения
 4,489  лв.

Целева сума
 30,000  лв.
Край на кампанията
30.09.2023
Дарители
59

Категория на кампанията : Трета възраст

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Фондация "Добро за всеки"

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  50  лв.
Елица Иванова  100  лв.
Анонимен дарител  200  лв.
Анонимен дарител  10  лв.
Анонимен дарител  10  лв.

Инициатор

Основна снимка
Мариана Костова

QR Code на кампанията

В помощ на нуждаещи се възрастни хора от област Монтана - Платформата
Платформата.бг © 2023. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта