Всички кампании

Боби Вълчев подкрепя терапията с музика за деца


Да помогнем на деца и младежи с увреждания в дневен детски център Свети Врач - София чрез силата на музикотерапията!

Това е каузата, зад която застава джаз-изпълнителят Боби Вълчев.

Средствата от коледния концерт в София, който ще се проведе на 18-ти декември, от 18.00 часа, в City Mark Art Center (София, бул. „Янко Сакъзов“ 30) ще бъдат дарени за центъра. По-конкретно - за финансово подпомагане на ежедневните занимания с арт терапия, които общината не поема. Средствата ще се набират чрез билети за концерта, закупени през bilet.bg и City Mark Art Center, чрез специални кутии за събиране на дарения, които ще бъдат позиционирани на място на самото събитие на 18.12 и чрез онлайн дарения в platformata.bg.

Нужната сума за осигуряването на тези занимания за една година е 3000 лв, а целта на Боби Вълчев е да подсигури сума поне за две.

Музикотерапията е доказано ефективна при деца с аутизъм, говорни проблеми, заекване и други състояния. Причината за това е, че речта има твърде много съвместими с музиката елементи: мелодия, ритъм, темпо, паузи. Терапевтичният ефект се постига от усвояването на ритъма не само в движенията, но и в говора. Развива се и метроритмичното чувство, което също е свързано с говора. Музикотерапията повлиява добре върху динамиката на мисловните процеси и способността за обобщения, но за жалост е подценявана в България. Важно е те да се провеждат два пъти седмично за дълъг период от време. 

Ползите на музиката и нейната значимост при развитието на децата е кауза, върху която Боби Вълчев работи от дълго време. В Дубай, където живее вече 12 години, преподава пиано, тромпет и пеене на деца, както индивидуално, така и като част от GEMS Education Schools - най-голямата музикална школа в Дубай. Изпълнителят скоро планира и отваряне на собствена музикална школа в България.

Боби Вълчев е роден в София. Започва да свири на пиано в ранна детска възраст. Възпитаник е на софийското музикално училище „Любомир Пипков“. Завършва НМА „Проф. Панчо Владигеров“ с две специалности – „Джаз пиано“ в Инструментален факултет и „Композиция“ в Теоретико – Композиторския факултет. Работи като асистент-професор в Майсторския клас на Милчо Левиев, но след това заминава за Лондон, за да продължи образованието си в „Guild School of Music“. След това заминава за Дубай, където продължава и до днес да твори музика, която обича и да я представя на световни сцени.

Работи със световноизвестни творци. През 2021 година участва във формата „България търси талант“, в който спечели публиката със виртуозното си изпълнение. За втора поредна година организира благотворителен коледен концерт в София. 

Нека помогнем на децата в детския център Свети Врач чрез силата на музиката и на фондация “Заедно можем повече”!

 

Facebook събитие: https://fb.me/e/4S1Q0Jk86

Билети: https://bit.ly/3CLimNu

Новини и коментари

Основна снимка
Боби Вълчев
Дарения
 5,420  лв.

Целева сума
 6,000  лв.
Край на кампанията
31.03.2023
Дарители
9

Категория на кампанията : Деца и младежи от институции

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Център за деца с увреждания "Свети Врач"

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
DevTeam BG  100  лв.
Борислав Вълчев  4,770  лв.
Анонимен дарител  50  лв.
Анонимен дарител  20  лв.
Анонимен дарител  300  лв.

Инициатор

Основна снимка
Боби Вълчев

QR Code на кампанията

Боби Вълчев подкрепя терапията с музика за деца - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта