Всички кампании

Помогнете на деца в риск да учат и развиват талантите си!


Пътешествието на КОНКОРДИЯ България в с. Малки Искър започна в момента, когато нещо важно за децата там свърши - затвориха местното училище. Точно тогава отвори врати Семеен център „КОНКОРДИЯ“ и започна своята образователна програма там.

И както се случва обикновено, добрата кауза среща и привлича добри хора, които да ѝ се посветят и да я направят реалност. Към екипа ни се присъедини една истинска учителка, отдадена на професията си да просвещава, да обучава малките деца, да ги води по пътя на тяхното израстване и подготовка за поемане на живота им в свои ръце. Така децата успяха спокойно да се адаптират към училището в съседното село и допълнително продължиха да се обучават в Семеен център „КОНКОРДИЯ“ в своето село. 55 деца, живеещи в крайна бедност в района ежедневно получават образователна подкрепа след училище в центъра за наваксване на пропуснат материал, подготовка на домашните и допълнителни занимания, като четене на книги, рисуване, апликиране, шиене, дърворезба и много други. Децата получават и дрехи, обувки и храна, ползват баня и пералня.

Подкрепете деца и младежи в неравностойно положение и крайна бедност да не изпаднат от образователната система. Да повярват в способностите си, да се обучават, да се посветят на своите интереси и да развиват талантите си.

Образователната подкрепа е в сърцето на нашата работа и в другите социални центрове на КОНКОРДИЯ България и тя няма как да се случи без професионализма и отдадеността на нашите сърцати педагози, които запалват огъня на знанието в децата. Предлагаме образователна подкрепа общо на 155 деца:

Деца и младежи, които по различни причини не са в биологичните си семейства и живеят в резидентните ни центрове Детска къща „Конкордия“ и Подслон с приоритет деца, пострадали от насилие „Светлина“;

Деца и младежи в крайна бедност и други семейни трудности и болести, които посещават дневните ни центрове Семеен център „КОНКОРДИЯ“, Семеен център „Посока“ и Център за деца и семейства „Захарна фабрика“.

Образователната подкрепа на КОНКОРДИЯ България се изразява в:

Осигуряване на всичко необходимо, за да бъдат включени в образователната система - подходящи дрехи и обувки, нужните учебници и материали, достъп до транспорт, допълнителна работа след училище. Следва постоянната ни подкрепа да ходят на училище всеки ден и да не изпаднат от образователната система. За да насърчим продължителната им ангажираност и интерес към образованието и бъдещото им професионално обучение, организираме групови и индивидуални дейности по интереси за постигане на базова грамотност, наваксване на изпуснат материал и затвърждаване на придобити знания, неформално обучение по готварство, рисуване, апликиране, фотография, шах и други за развиване на пълния им потенциал.

Целта на кампанията е да съберем 6 250 лв., с които ще можем да  осъществявим едномесечна образователна програма за 155 деца и младежи в риск от отпадане от образователната система в 5-те социални центъра на нашата фондация.

Помогнете на деца и младежи, които подкрепяме в КОНКОРДИЯ България да не отпаднат от образователната система, да продължат да се обучават и да имат шанс да развият пълния си потенциал.

Новини и коментари

Основна снимка
Зорница Симеонова
Дарения
 707  лв.

Целева сума
 6,250  лв.
Край на кампанията
31.01.2023
Дарители
8

Категория на кампанията : Деца в риск

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Фондация КОНКОРДИЯ България

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Aleksandar Todorov  25  лв.
Театрална школа "СВЕТУЛКА"  30  лв.
Екипът на OfficeRnD  300  лв.
Никола Йорданов  50  лв.
Георги Николов  6  лв.

Инициатор

Основна снимка
Зорница Симеонова

QR Code на кампанията

Помогнете на деца в риск да учат и развиват талантите си! - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта