Всички кампании

Възраждане на ОУ 'Васил Левски'


Казвам се Галина Коева и съм нов директор на ОУ„Васил Левски“ с. Гита, общ. Чирпан. Наследих стара и занемарена материална база, която отблъсква деца и родители и те отиват в градските училища. Бюджетът ми е малък и не стига за материали и ремонти.

С много усилия и помощта на Община Чирпан възстанових първия етаж на бившата целодневна детска градина, затворена и разграбена от 20 години. Там преместихме предучилищната група към училището. Помещенията, които са за помощния персонал и бившата кухня не са ремонтирани. Прозорци и врати там са разбити и заковани с дъски. През зимата духа и се усеща в големия коридор към занималнята.
Поисках становище от РЗИ Стара Загора за целодневна организация в предучилищната група. Успях да намеря средства за 12 легла, но децата са 18 на брой. В предучилищната група са включени 4 ,5 и 6 годишни деца. Нуждаем се от закупуване още на 6 легла и чаршафи по 2 броя на дете плюс завивки и възглавнички. Родителите желаят да оставят децата си за цял ден в предучилищната група, за да работят. В противен случай отиват в града в целодневни детски градини, а оттам остават в градските училища. Нашето училище се ощетява. Броят на учениците пада.

РЗИ написаха предписание за материалната база на предучилищната група и в училище, което трябва да се изпълни до началото на новата учебна година. Да се смени скъсаният балатум в предверието на занималнята за предучилищна група, в 3 класни стаи и коридор на училището. Дървените тавани, олющени от дълги години трябва да се боядисат и освежат.
Средства липсват. Вече сме надвишили разходите за материали и услуги.

Целият педагогически колектив се включва за подобряване на условията. Класните стаи се освежават от самите учители с доброволен труд. Боядисваме и старите мебели и чинове. Остават учителската стая с пропадналия под и старите, разклатени шкафове за по-добри времена. За учениците обаче са готови да направят всички по силите си и на 15 септември да започнем новата учебна година в освежени класни стаи и подобрена материална база в сградата на предучилищната група

Знаем, че има добри хора, които ще се отзоват за спасението на едно училище, преживяло войни, с 98-годишна история - нашето ОУ„Васил Лвевски“ в с. Гита, общ. Чирпан. В селището има деца, но ние трябва да им предложим качествен учебен процес и материална база, която да е като на градските училища. Само тогава родителите ще повярват и ще ни се доверят. Само тогава училището ще се изпълни с повече деца и ще имаме пълни паралелки.


БЛАГОДАРИМ предварително на всеки, който отдели време и средства за нашата кауза - ВЪЗРАЖДАНЕ НА ОУ„ВАСИЛ ЛЕВСКИ“!

Новини и коментари

Основна снимка
Галина Коева
Дарения
 1,188  лв.

Целева сума
 6,000  лв.
Край на кампанията
31.08.2022
Дарители
6

Категория на кампанията : Образование / наука

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: ОУ„Васил Левски“

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  50  лв.
Людмила  200  лв.
Димитрина Спирова  800  лв.
Веселина  10  лв.
Анонимен дарител  108  лв.

Дар за дарители


Дарете 10 лв. и ще получите:
Благодарствено писмо

Общо 10 дара са осигурени.
 

Инициатор

Основна снимка
Галина Коева

QR Code на кампанията

Възраждане на ОУ 'Васил Левски' - Платформата
Платформата.бг © 2023. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта