Всички кампании

Да помогнем за една мечта: Пътуване до София


Те са група младежи като другите, но не съвсем. Те са на възраст между 16 и 19 години, научили са се да разчитат само на себе си, израстнали са в дом за деца лишени от родителска грижа и сега живеят в среда от „семеен тип“ (ЦНСТ) в Стара Загора. Знаят, че когато навършат 20 години ще трябва да излязат и да се справят сами. Най-трудният въпрос за тях е „за какво мечтаеш?“
Ние сме Поли и Габи, запознахме се по време на студентски стаж, подкрепа за младежи от ЦНСТ в преходния процес преди излизане от защитената среда към реалния живот „навън“. Скоро разбрахме, че техния свят е непознат за нас, че имат своите страхове и разочарования, че „не чакат от никого нищо“, нямат очаквания, така няма да има и разочарования, свикнали са да се отнасят към тях като различни, но, че всъщност те са много силни, защото разчитат само на себе си. Разбираме, също така, че някъде по техния път са изгубили вяра в приятелството, в свързването с другите. Чуваме, че много хора са идвали при тях по различни проекти, но след като свършат никога не им се обаждат да попитат дори как са ...
Нашият стаж приключи, но приятелството ни с тях продължава. Знаем, че имат една обща мечта – да видят София. Някои от тях знаят, че са родени в София, но не са идвали никога след това. Искаме да им покажем, че мечтите се сбъдват, и че не трябва да се отказват да мечтаят, и че не са сами и има хора, които ги разбират и подкрепят. Ще разберат, че могат да имат приятели и извън защитената среда, че животът „след“ и „навън“ не е толкова несигурен и страшен, че са приети и разбрани от другите, че могат да се доверят.
Събраната сума ще ни помогне за транспорт от Стара Загора до София и обратно, храна, настаняване, както и посещения на интересни места в София и околностите за 10 младежи за 2 дни.
Благодарим Ви за подкрепата и че също като нас вярвате, че децата и младежите отраснали без родителска грижа, също трябва да мечтаят, имат право на качествен и независим живот!

Новини и коментари

Основна снимка
Павлина Младенова
Дарения
 3,638  лв.

Целева сума
 2,460  лв.
Край на кампанията
30.07.2022
Дарители
19

Категория на кампанията : Деца и младежи от институции

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Сдружение 'Асоциация Пелаго'

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  100  лв.
Анонимен дарител  100  лв.
Ивайло Пандов  1,600  лв.
Найден Караиванов  100  лв.
Анонимен дарител  100  лв.

Инициатор

Основна снимка
Павлина Младенова

QR Code на кампанията

Да помогнем за една мечта: Пътуване до София - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта