Всички кампании

Проект Северозапад


BD LOGOКаузата участва в националната дарителска инициатива "България дарява".

 

Знаете, Северозападна България е бедна, хората там - безработни и лишени от надежди. Младите търсят работа другаде, възрастните... те просто се опитват да свързват двата края. Ние пък вярваме, че всеки има право на достоен живот. Особено хората, оставени на доизживяване. Затова решихме да направим нещо. И то точно там - в Северозападна България.

Ние от Фондация Проект Северозапад имаме амбицията да създадем самоидържащ се модел за предоставяне на здравна и социална грижа за възрастни хора в района на Мездра – приготвяне и доставяне на храна, помощ в дома, здравни грижи, като въвлечем младежи с интелектуални затруднения в процеса на работа като наши колеги. 

За нашите 2 години вече имаме своите успехи!

Помощ в дома – вече няколко години организираме помощ в дома за възрастни хора през зимните месеци и пролетни безплатни прегледи за възрастни хора в селата със специалисти. За последните 2 години сме работили в 12 села. Благодарение на дарители осигуряваме домашни помощници, които помагат на възрастните с това да донесат дървата за огрев и да разпалят печката, да напазаруват храна, да им купят и донесат предписаните лекарства, да помогнат с домакинството, да изринат снега или просто да поприказват. 

Социална кухня за разнасяне на храна по домовете  - До края на 2018 ще приключи ремонтът на сградата, в която ще се помещава социалната кухня. Ремонтирахме покрива, външната и вътрешната ВиК инсталация, ел.инсталацията, подменихме дограмата с нова, направени са шпакловки и замазки, а от средата на месец декември започва полагането на настилките и боядисване. До момента сме осигурили дарени материали за ремонта от WIenerberger, PipeLife, Shneider Electric и други, както и финансови дарения от Международен женски клуб - София, Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп, AEЦ Козлодуй, ПиПиДи, Пейсейф, частни дарители. Нуждаем се от средства за външна изолация и оправяне на дворното пространство. Имаме дарени средства за частично оборудване и се надяваме да започнем скоро да приготвяме и доставяме храна за над 300 възрастни хора от селата в региона.

Склад за дарена храна - от октомври 2018 имаме лицензиран склад за храна. Благодарение на партньорството си с Българска Хранителна Банка имаме осигурено оборудване, складов софтуер и обучение за екипа, а с помощта на доброволци успяхме да освежим склада. Нуждаем се от средства за закупуване на транспортна количка и кантар.

Работилница Северозапад – От началото на 2018 започна да работи Работилницата.  Закупихме нужната ни техника, проведохме обучение и днес там работят 6 младежи с интелектуални затруднения, които придобиват нови умения. Младежите произвеждат сувенири и те се продават в манастири от Врачанска митрополия и на Археологически комплекс Калето – Мездра.  

Много малко помощ ни е нужна за да заработим на пълни обороти!

severozapad.net

Новини и коментари

Основна снимка
Яна Рупева
Дарения
 7,957  лв.

Целева сума
 10,000  лв.
Край на кампанията
28.08.2019
Дарители
46

Категория на кампанията : Трета възраст

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Фондация Проект Северозапад

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Ивайло Янакиев  45  лв.
Бойко Димитров  20  лв.
Анонимен дарител  30  лв.
Анонимен дарител  50  лв.
Веселин Бресковски  20  лв.

Инициатор

Основна снимка
Яна Рупева

QR Code на кампанията

Проект Северозапад - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта