Всички кампании

Проект Северозапад


Знаете, Северозападна България е бедна, хората там - безработни и лишени от надежди. Младите търсят работа другаде, възрастните... те просто се опитват да свързват двата края. Ние пък вярваме, че всеки има право на достоен живот. Особено хората, оставени на доизживяване. Затова решихме да направим нещо. И то точно там - в Северозападна България.

Фондация Проект Северозапад е организация, която има амбицията да създаде модел за прдоставяне на здравна и социална грижа за възрастни хора в района на Мездра. По-конкретно да доставя храна, да наема домашни помощници, медицински сестри и социални асистенти за поне 250 стари хора.

Заедно с грижата за възрастните хора, се опитваме да развием възможности за младежи с умствена изостаналост, израстнали във вече закрития дом в Мездра, като ги обучаваме и създаваме възможности за заетост. 

Работим в няколко основни посоки и вече започнахме!

  1. "Помощ в дома" - през пролетта на 2017 успяхме да организираме безплатни прегледи за възрастни хора в 10 села, благодарение на дарителите на Фондация BCause, а от еснента стартирахме и предоставяне на услуга "Помощ в дома" за възрастни хора. Благодарение на дарители осугряваме частично покриване на таксите за осигряване на домашен помощник за възрастните в най-тежко социално положение за зимните месеци - да донесат дървата за огрев и да разпалят печката, да напазаруват храна, да им купят и донесат предписаните лекарства, да помогнат с домакинството, да изринат снега или просто да поприказват. 
  2. Социална кухня за разнасяне на храна по домовете  - В началото на месец октомври 2017 започна ремонт на сградата, в която ще се помещава социалната кухня. Ремонтирахме покрива, външната и вътрешната ВиК инсталация, подменихме дограмата с нова. До момента сме осигурили дарени материали за ремонта от WIenerberger, PipeLife, Shneider Electric и други, както и финансови дарения от Международен женски клуб - София, Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп, частни дарители. Предстои ни да ремонтираме старата електрическа инсталация, да сменим настилките и да боядисаме с латекс. След това започва оборудването на помещенията. 
  3. Склад за дарена храна - от началото на 2018 имаме предоставено помещение от Община Мездра, в което ще се помещава склада. Благодарение на партньорството си с Българска Хранителна Банка имаме осигурено оборудване, складов софтуер и обучение за екипа. 
  4. Работилница Северозапад - В края на 2017 спечелихме и проект пред TELUS INTERNATIONAL за оборудване на работилницата за сувенири. Закупихме нужната ни техника, проведохме обучение и днес там работят 6 младежи с интелектуални затруднения, които придобиват нови умения.  

Нуждаем се от вашата помощ за да продължим работа! 

severozapad.net

Дарения
 3,923  лв.

Целева сума
 20,000  лв.
Край на кампанията
30.03.2019
Дарители
17

Категория на кампанията : Трета възраст

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Фондация Проект Северозапад

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  20  лв.
Анонимен дарител  100  лв.
Анонимен дарител  50  лв.
Анонимен дарител  10  лв.
Анонимен дарител  300  лв.

QR Code на кампанията

Проект Северозапад - Платформата
Платформата.бг © 2018. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Search