Всички кампании

Искам спомени и с мама, и с татко!


Името ми е Макс. На 7 години съм и съм дете на разведени родители. Живея с мама и баба. Те се грижат добре за мен. Не съм спирал да се виждам и с татко. Той ме чака всяка втора сряда в Контактния детски център – мястото, където мама ме води за срещите ми с него. Тук си играем, татко ми чете приказки, споделям му за уроците, за приятелите си. Често татко ми донася сандвичи, сок и разни лакомства. Чакам срещите ни с нетърпение. Обичам и двамата си родители. Искам да имам спомени и с мама, и с татко!

Раздялата е труден процес за всички, но най-много тя тежи на детето – срещи в напрегната среда, мълчание между родителите, размяна на остри реплики или погледи. Детското сърце вижда и усеща всичко. Именно в тези мигове изпъква ролята на Детския контактен център.
Целта на тези центрове е осигуряването на безопасна, неутрална и спокойна обстановка за срещи между детето и близките, които вече не живеят заедно. За да растат спокойни, уверени и щастливи, децата имат нужда да общуват и с давамата си родители и да не губят контакт с останалите членове на техните семейства - баба, дядо, леля, чичо, братовчеди.
Правата и потребностите на детето са фокус на нашата работа в Асоциация „Деметра“. Ние започнахме да изграждаме първия по рода си Детски контактен център в България. Какво се случва в този център - срещите между детето и близките му в присъствието на обучени по специална методика психолози и социални работници. Децата и родителите получават професионална психологическа подкрепа. Специалистите съдействат при осъществяване на контакта между тях и съблюдават за спазване на реда. За 2021 г. Центърът е предоставил психологическа подкрепа на над 70 семейства.
За да продължим успешно своята работа и занапред, ние от Асоциация „Деметра“ се нуждаем от Вашата подкрепа. Искаме да създадем обстановка, максимално близка до семейната, за да могат децата и техните близки да се чувстват като у дома си. Необходими са ни 5000 лв., за да освежим и обзаведем двете стаи на Центъра. Едната стая ще изпълнява фунциите на всекидневна – с удобни места за сядане, маса, секции, детски кът за игра. Другото помещение е предвидено за кухненски бокс, за който са необходими, шкафове, мивка, маса, столове, микровълнова фурна, хладилник и домакински прибори.

Разчитаме на Вашата подкрепа в усилията ни да запазим естествената връзка дете – родител, да спомогнем за изграждане на отношения на близост, доверие и разбирателство.

Вижте посланието на Краси Санкийска, която много обича своята работа в Асоциация „Деметра“. Тя самата е дете на разведени родители. Ако тогава е имало такъв Контактен център, може би е щяла да запази връзката с нейния баща.

Нека помогнем на повече деца като Макс да имат спомени и с мама, и с татко!

Повече за нас:
Асоциация "Деметра“ вече 20 години оказва закрила и подкрепа на хора, пострадали от домашно насилие и работи в защита на правата на детето. Има множество реализирани социалнозначими проекти в Бургаска, Пловдивска и Софийска област. През всичките тези години сме работили с приблизително над 4000 жени и сме помогнали на 1200 деца.

 

Можете да подкрепите кампанията "Искам спомени и с мама, и с татко!" и с дарителски SMS с текст DMS DEMETRA на номер 17 777 за трите мобилни оператора

Тази организация е участник в проекта на Фондация BCause „Информиране, ангажиране, успех!“, финансиран по Фонд Активни граждани България от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта е подобряване на капацитета и устойчивостта на гражданския сектор.

 

Новини и коментари

Основна снимка
Ана Буриева
Дарения
 258  лв.

Целева сума
 5,000  лв.
Край на кампанията
09.07.2022
Дарители
4

Категория на кампанията : Човешки права

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: АСОЦИАЦИЯ ДЕМЕТРА

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Христомира Божинова  30  лв.
Анонимен дарител  20  лв.
Анонимен дарител  100  лв.
Анонимен дарител  108  лв.

Инициатор

Основна снимка
Ана Буриева

QR Code на кампанията

Искам спомени и с мама, и с татко! - Платформата
Платформата.бг © 2022. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта